Sun komt met revolutionaire versie van Java technologie - ...

Sun microsystems, inc.

Sun komt met revolutionaire versie van Java technologie - Java Platform Standard Edition 6

LONDEN, December 11 /PRNewswire/ --


- Grote release biedt belangrijke uitbreidingen voor webservices en Web 2.0 ontwikkeling en ondersteuning voor dynamische talen, Windows Vista en NetBeans Tools

Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), de maker van Java(TM) technologie en het Solaris(TM) Operating System en tevens 's werelds toonaangevende leverancier van open broncode, introduceerde vandaag de Java Platform Standard Edition 6 (Java SE 6). De Java SE 6 release is het resultaat van meer dan twee jaar industriewijde ontwikkeling, die bestond uit open onderzoek, wekelijkse samenstellingen en uitgebreide samenwerking tussen technici van Sun en meer dan 330 externe ontwerpers. Ontwerpers die geïnteresseerd zijn om direct te starten met de Java SE 6 release kunnen de nieuwe NetBeans(TM) Integrated Development Environment (IDE) 5.5 opwaarderen, die de nieuwste functies van het Java SE 6 platform ondersteunt.

Java SE 6 software maakt ontwerpen eenvoudiger, sneller en rendabeler en biedt verbeterde functionaliteit voor webservices en ondersteuning van dynamische talen, foutopsporing en desktop-applicaties. Bovendien hebben meer dan 160 bedrijven met Sun gewerkt en hun op Java gebaseerde applicaties uitgetest op het Java SE 6 platform, om de compatibiliteit, stabiliteit en optimale prestatie van de Java SE 6 release te garanderen. De huidige ontwerpers van Java software houden de mogelijkheden van de terugwerkende compatibiliteit van Java SE 6 met eerdere versies van het platform intact, wat de Java technologie tegen investeringen beschermt. Uitgebreide informatie en technologie-downloads voor Java SE 6 release zijn beschikbaar op java.sun.com/javase/6.

De krachtige combinatie van de Java SE 6 release en de NetBeans 5.5 IDE biedt ontwerpers een betrouwbaar, open en compatibel hoogpresterend framework dat het leveren van op Java technologie gebaseerde toepassingen sneller en eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. De NetBeans IDE levert een openbron, hoogpresterende, modulaire, uit te breiden multi-platform Java IDE om de ontwikkeling van de op Java SE 6 gebaseerde software-applicaties en webservice te versnellen. De NetBeans IDE is samen met het Java SE 6 platform te downloaden via java.sun.com/javase/downloads , of gescheiden van elkaar via www.netbeans.org.

"De Java SE 6 technologie is nu, meer dan ooit, een extreem krachtig platform voor zowel ontwikkelaars als voor leveranciers en de NetBeans IDE is de beste manier voor ontwikkelaars om de gehele nieuwe functionaliteit van de Java SE 6 release op een hoger plan te brengen. Met de uitgebreide ondersteuning voor dynamische talen en webservices, is het Java 6 platform geoptimaliseerd voor het bouwen met Web 2.0 applicaties en diensten", zei Rich Green, executive vice president voor software bij Sun. "Naarmate wij verder gaan, zal het OpenJDK(TM) project aantonen hoe de uitvoering van Sun's Java SE zich ontwikkelt en wij kijken uit naar een nog nauwere samenwerking met de ontwerpersgemeenschap voor de volgende versie van het Java SE platform".

Web 2.0

De Java SE 6 software versnelt ontwerpinnovaties voor op web gebaseerde, dynamische en onmin samenwerkingstoepassingen door de toevoeging van een nieuwe structuur en ontwerper API's, zodat er een mix ontstaat van Java technologie met dynamisch getypeerde talen zoals PHP, Python, Ruby en JavaScript(TM) technologie. Sun heeft tevens een aantal scripting engines gecreëerd op: scripting.dev.java.net en heeft de Rhino JavaScript engine reeds geconfigureerd in het Java SE 6 platform. Daarbij heeft de Java SE 6 software een volledig webservice klanten stapelgeheugen en ondersteunt zij de nieuwste webservice specificaties, zoals JAX-WS 2.0, JAXB 2.0, STAX en JAXP.

Foutopsporing, controle en beheer

Het Java SE 6 platform biedt uitgebreide tools voor toepassingen op het gebied van foutopsporing, beheer en controle en ondersteuning voor de nieuwe NetBeans Profiler 5.5 en de Solaris(TM) DTrace, een uitgebreide dynamische opsporingsstructuur die in het Solaris 10 Operating System is geïntegreerd. Bovendien verhoogt de Java SE 6 software het ontwerpgemak met tool interface updates voor de Java Virtual Machine (JVM (TM)) en de Java Platform Debugger Architecture (JPDA).

Enterprise Desktop

De Java SE 6 release levert belangrijke verbeteringen aan de desktop, die de toepassingen van Java in staat stellen zelfs naadlozer te integreren met de eindgebruikerservaring. Het Java SE 6 platvorm omvat een nieuw lay-out manager component, gebaseerd op de NetBeans GUI Builder (voormalige codenaam Matisse), voor snel visueel ontwerpen van interactieve applicaties. De Java SE 6 software biedt tevens een uitgebreide ondersteuning voor de verwachte versie van Windows Vista.

"Wij verwelkomen de Java SE 6 release en haar compatibiliteit met Windows Vista omdat wij willen dat de klanten die Windows gebruiken een goede ervaring hebben met Java technologie", zei Brad Goldberg, general manager voor Windows Client bij Microsoft Corp. "Wij hebben tijdens het ontwikkelingsproces zeer nauw samengewerkt met Sun om blijvende compatibiliteit en interoperabiliteit tussen Java technologie, Windows en de laatste versie van Internet Explorer te garanderen".

Ondersteuning en service van de ontwerper

Ontwerpers die het Java SE 6 platform of Sun Developer Tools en technologieën gebruiken om de Java SE 6 release op te waarderen, kunnen ondersteuning krijgen via Sun Developer Services - Sun's complete lijn van hulpproducten voor ontwerpers, productondersteuning en updates, trainings- en certificatieprogramma's (developers.sun.com/services). Sun biedt via Sun Developer Expert Assistance een speciale zestig-daagse promotie van ongelimiteerde gratis software-ondersteuning voor de Java SE 6 release. Sun Java MultiPlatform (JMP) Support (sun.com/javasupport) biedt klanten met heterogene computeromgevingen een doorgaande, essentiële ondersteuning voor Java technologie en helpt bij het optimaliseren van de applicatieprestatie en het reduceren van risico. Behalve het bestaande jaaraanbod biedt Sun nu een voordelig abonnement voor drie jaar op JMP ondersteuning, om de klanten zo te helpen hun kosten te verlagen. Leden van het Sun Developer Network Program (SDN) kunnen ook 10 procent korting krijgen op de nieuwe Java SE 6 technologie trainingscursus. Ontwerpers worden aangemoedigd om zich kosteloos aan te sluiten bij het SDN, door zich online te registreren via: developers.sun.com/register.

Over Sun Microsystems, Inc.

Een eenduidige visie - "the Network is the Computer" (TM) - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld aandrijven. Sun's filosofie van "innovatie delen en gemeenschappen creëren" loopt voorop bij de volgende automatiseringsgolf: de "Participation Age". Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.