3 e persbericht van maandag 11 december 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 11-12-2006

Helmond: Politie houdt verdachte mishandeling aan

Maandagmorgen heeft de politie een 23-jarige Helmonder in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op zaterdagavond 25 november met een windbuks een 50-jarige Helmonder heeft verwond. Het slachtoffer stond die avond voor een open raam in zijn woning in Helmond Oost toen hij plotseling iets aan zijn keel voelde. Hij bloedde en ging naar het ziekenhuis. Daar bleek dat een bukskogeltje in zijn keel was binnengedrongen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. (zie ook het 1e persbericht van zondag 26 november van dit jaar)

Helmond: Politie neemt rijbewijs dronken bestuurder in

De politie heeft maandag om 16.15 uur op de Dinkelstraat een 41-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies bij de ademanalyse ruim 2,4 promille. De politie nam het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Son: Politie houdt jongen aan na huiselijk geweld

In een woning in Son is maandag om 15.35 uur een 18-jarige jongen aangehouden. Hij had in de ouderlijke woning zijn moeder bedreigd en vernielingen aangericht. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Politie houdt man en vrouw aan na vrijheidsbeneming

Maandagmiddag om 16.35 uur zijn in Deurne een 48-jarige vrouw en een 29-jarige man uit Deurne aangehouden. De vrouw zou maandagmiddag een 19-jarige Deurnese vrouw onder dwang meegenomen hebben. Ze sleurde de vrouw haar auto in en reed er mee naar haar eigen woning in Deurne. Daar werd ze even vastgehouden en bedreigd door de 29-jarige man. Toen de gewaarschuwde politie bij de woning kwam was het slachtoffer al vrijgelaten. Ze deed aangifte en de twee verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Wat precies de achtergronden zijn van de vrijheidsbeneming wordt uitgezocht.

Someren: Politie pakt man na mishandeling

Maandagmorgen heeft de politie een 39-jarige man uit Someren in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 23 oktober op de Postel in Someren een 43-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. Het slachtoffer kwam op voor een jongen die werd beledigd door de verdachte. Hierop gaf de verdachte hem enkele klappen tegen het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en werd ook nog enkele keren tegen het hoofd geschopt. De verdachte is ingesloten.

Geldrop: Politie houdt verdachte mishandeling aan

De politie heeft maandagmiddag op het politiebureau van Valkenswaard een 22-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 21-jarige man uit Heeze. Het slachtoffer liep op 4 december s avonds samen met zijn vriendin op de Heuvel in Geldrop toen hij door de verdachte zonder enige aanleiding werd geslagen en geschopt. Door de mishandeling was de schouder uit de kom geraakt en was zijn kleding beschadigd. De verdachte is ingesloten.