Rechtbank Zwolle-Lelystad


Rechter verbiedt uitzetting vreemdeling ivm debat over motie Bos cs

Zwolle, 11 december 2006 - Rechter verbiedt uitzetting vreemdeling in afwachting van debat op 12 december 2006 over de motie Bos c.s. van 30 november 2006.

De voorzieningenrechter van de vreemdelingenkamer van de rechtbank 's-Gravenhage, nevenzittingsplaats Zwolle, heeft bij uitspraak van 11 december 2006 bepaald dat de uitzetting van een uitgeprocedeerde asielzoeker voorlopig achterwege moet blijven. De man, die op 12 december 2006 zou worden uitgezet, had zich op het standpunt gesteld dat hij viel onder de groep uitgeprocedeerde asielzoekers die wordt genoemd in de motie Bos c.s van 30 november 2006 en die, volgens de motie, niet zouden moeten worden uitgezet in afwachting van de definitieve behandeling van de gewenste pardonregeling door de Tweede Kamer. De Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie vond echter niet dat de man tot de groep behoorde ten aanzien waarvan uitzetting voorlopig achterwege moest blijven, omdat hij niet in de opvang verbleef en definitief buiten beeld was geraakt.

De rechter heeft geoordeeld dat niet is uitgesloten dat de man onder de reikwijdte van de motie valt. Weliswaar heeft de Minister aangegeven dat aan de motie niet volledig uitvoering zal worden gegeven, echter daarover zal op 12 december 2006 in de Tweede Kamer worden gedebatteerd. De rechter is daarom van oordeel dat het belang van de man om de uitkomst van dat debat af te wachten zwaarder weegt dan het belang van de Minister om de vreemdeling man op de dag van het debat uit te zetten.

LJ Nummer

AZ4360

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 15 december 2006 Naar boven