Van Gelderen komt met historische uitgave van Charles Dickens


GILZE, 20061208 -- Van Gelderen brengt maandag 11 december 2006 `Een kerstvertelling van Charles Dickens' in een beperkte oplage op de markt. De uitgave bevat in de kaft een handgeschreven brief van de oorspronkelijke vertaler van het verhaal; Godfried Bomans.

Wie kent hèt kerstverhaal van Charles Dickens niet? De niet-geliefde Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis door drie geesten wordt gewezen op zijn noodlot als hij als vrek blijft voortleven, besluit op de ochtend van de Eerste Kerstdag zijn leven te beteren. Het verhaal is talloze keren verschenen, en aangepast, voor theater, film en televisie.

Wat de uitgave van Van Gelderen wel erg bijzonder maakt is de kaft. Deze bevat namelijk een unieke, handgeschreven brief van Godfried Bomans. Hij vertaalde het verhaal in de jaren '70. Charles Dickens schreef het verhaal 'A Christmas Carol' in het jaar 1843. De eerste uitgave verscheen op 19 december in dat jaar, het was zelfs zo populair dat het de 22e al was uitverkocht. Ook in deze tijden is het verhaal weer erg `hot'. Zo worden momenteel in het gehele land theatervoorstellingen over het kerstverhaal gegeven.

Op maandag 11 december 2006 is het boekje, herkenbaar aan een opvallend oranje gekleurde kaft, verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in Nederland en België. Een ideaal cadeautje voor onder de kerstboom! Voor bestellingen kunt u terecht bij Noortje Smits via 0161-45 7758.

Van Gelderen is een dochteronderneming van mediaconcern Audax. Van Gelderen is verantwoordelijk voor de import en distributie van ruim 300 buitenlandse dag- en zondagsbladen plus een aantal klinkende buitenlandse opinietitels. Het assortiment bestaat uit ruim 200 voornamelijk buitenlandse dag-, week- en zondagsbladen uit ruim 20 verschillende landen.