Rhodia, IBM en ADP tekenen strategische overeenkomst


PARIJS, 20061211 -- Parijs, 29 november 2006 -- Vandaag tekenden Rhodia (NYSE:RHA), IBM (NYSE:IBM) en ADP (NYSE:ADP) een strategische wereldwijde overeenkomst voor 7 jaar om de HR-organisatie van Rhodia te optimaliseren door de administratieve en ondersteunende aspecten van belangrijke HR-processen uit te besteden.

Door de samenwerking met IBM en ADP kan Rhodia zich richten op strategische HR-vraagstukken. Tegelijkertijd wordt de flexibiliteit van de organisatie vergroot, teneinde beter met wisselende zakelijke omstandigheden en de ontwikkeling in snel groeiende regio's om te kunnen gaan. Dankzij deze overeenkomst kunnen de kosten met betrekking tot HR-processen waarschijnlijk met 30% dalen.

STIMULANS
IBM ondersteunt Rhodia bij HR-processen zoals personeelswerving, training, vergoedingen en bonussen, personeelsadministratie en analyse. Bovendien zorgt IBM voor speciale technologie (zoals Global Human Resources Information Systems) om het proces beter te standaardiseren.
Dankzij de deskundigheid van ADP op het gebied van personeelsadministratieprocessen en de wereldwijde dekking van haar activiteiten kan Rhodia haar payroll diensten overal ter wereld uitbesteden via het GlobalViewSM platform van ADP.
De implementatie van deze innovatieve benadering in de activiteiten van Rhodia in Europa, Azië, Noord- en Latijns-Amerika gedurende 2007 en 2008 zal naar verwachting de HR-processen van Rhodia aanzienlijk verbeteren en zal representatief zijn voor een nieuwe fase in de strategie van de Groep om de kosten van haar ondersteunende functies te optimaliseren.

"Samenwerking met IBM en ADP zal een belangrijke stimulans zijn bij het creëren van een slankere, snellere en strategischere HR-organisatie," aldus Bernard Chambon, Group Executive Vice President, Human Resources, Communications and Sustainable Development bij Rhodia. "Onze HR-teams kunnen zich vervolgens concentreren op kerntaken, zoals veranderingsmanagement, competentie- en carrièreontwikkeling en sociale verhoudingen en ondersteuning bieden aan de groei van onze bedrijven.

BEDRIJFSTRANSFORMATIE
Simon Free, Vice President Managed Business Process Services IBM Frankrijk en Noordwest Afrika: "Rhodia is een wereldwijd werkend bedrijf met het hoofdkantoor in Frankrijk. Dankzij de overeenkomst met IBM voor bedrijfstransformatie, kunnen zij flexibeler en adaptiever worden, terwijl de medewerkers zich richten op de kerncompetenties van het bedrijf. De uitgebreide ervaring van IBM op het gebied van HR-diensten en de chemische industrie zal zorgen voor innovatie en nieuwe efficiënties bij Rhodia en haar medewerkers."
"Wij zijn blij dat wij Rhodia kunnen helpen haar belofte na te komen om kwalitatief goede diensten te leveren aan al haar medewerkers over de hele wereld," zei George Stoeckert, President van Employer Services International Division van Automatic Data Processing, Inc. "De keuze van Rhodia voor ADP bevestigt de populariteit van ons wereldwijde aanbod. Het geeft ook aan hoeveel vertrouwen bedrijven hebben in GlobalViewSM als de wereldwijde outsourcing-dienst bij uitstek voor multinationals die wereldwijd een consistente service en naleving van de regels willen garanderen."


Rhodia is een wereldwijd werkend bedrijf in speciale chemicaliën dat beschikt over sterke technologische posities in de clusters Performance Materials, Functional Chemicals en Organics and Services. Door samen te werken met belangrijke spelers op het gebied van auto's, elektronica, farmaceutische producten, landbouwchemicaliën, consumentenzorg, banden, lakken en coatings, biedt Rhodia oplossingen op maat, waarbij moleculen en technologieën worden gecombineerd om tegemoet te komen aan de wensen van de klanten. Rhodia onderschrijft het principe van duurzame ontwikkeling en communiceert haar commitments en prestaties open naar betrokkenen. Rhodia genereerde in 2005 een omzet van ¤ 5 miljard en heeft wereldwijd ongeveer 19.500 medewerkers in dienst. Rhodia staat genoteerd aan Euronext Paris en de New York Stock Exchange. Ga, voor meer informatie, naar onze internationale website op www.rhodia.com

IBM -Voor meer informatie, surf naar www.ibm.com/services

ADP Automatic Data Processing, Inc. (NYSE: ADP) is, met bijna 9 miljard $ aan inkomsten en meer dan 570.000 klanten wereldwijd, een van de grootste leveranciers van een brede reeks unieke, missiekritieke, rendabele transactieverwerkingsoplossingen en op informatie gebaseerde zakelijke oplossingen. Employer Services (ES), een divisie van ADP, biedt de grootste reeks HR-, salarisadministratie- en bonusoplossingen vanuit een enkele bron, teneinde tegemoet te komen aan de uitgebreide zakelijke behoeften van werkgevers over de hele wereld. De rendabele en eenvoudig te gebruiken oplossingen van ADP ES zijn ontwikkeld met meer dan 50 jaar ervaring in de industrie, en bieden superieure waarde aan bedrijven van alle formaten. Ongeveer 540.000 bedrijven vertrouwen op ADP ES voor ongeëvenaarde service en deskundigheid op het gebied van compliance, zodat zij zich kunnen richten op andere kernactiviteiten. Voor meer informatie over ADP ES of als u contact wilt opnemen met een plaatselijke ADP sales office, kunt u ons bereiken op
1.800.225.5237 (USA) of kunt u onze website bezoeken op www.ADP.com.

ADP Employer Services International, onderdeel van de divisie Employer Services, biedt GlobalViewSM in meer dan 30 landen wereldwijd. In 2008 moeten dat 50 landen zijn. Meer dan 50 multinationals met samen meer dan 460.000 medewerkers over de hele wereld hebben gekozen voor GlobalView om hun HR-diensten overal ter wereld uit te besteden. Ga, voor meer informatie over GlobalView, naar www.globalview.adp.com.





Ingezonden persbericht