Ingezonden persbericht



Haarlem, 29 oktober 2006

Eerste gasten in Best Western Premier Grand Hotel Frans Hals te Haarlem


Vrijdag 27 oktober 2006 ontving David Dreese, vestigingsmanager van het Best Western Premier Grand Hotel Frans Hals, de eerste gasten in het nieuwe hotel.

Hoewel het hotel op 11 december aanstaande officieel zal worden geopend is het vanaf heden operationeel.

De opening van het hotel vormt het sluitstuk van de herinrichting van het gebied De Appelaar in het historische centrum van Haarlem. Het gebied, waarin onder andere ook een rechtbank en de mooie Philharmonie zijn gevestigd, wordt het visitekaartje van deze stad.

Door de onlosmakelijke band van de schilder Frans Hals met de stad Haarlem was het gemakkelijk om een naam voor het viersterren-plus hotel te vinden.

Grand Hôtel Frans Hals

Het Grand Hôtel Frans Hals zal vanuit zakelijk en toeristisch perspectief een grote bijdrage leveren aan deze gezellige en historische stad. Onder leiding van de hoteldirecteur, de heer David Dreese, die tevens het in 2005 geopende Amrâth Hotel Alkmaar onder zijn hoede heeft, wordt gezorgd voor ouderwets gastheerschap in combinatie met eigentijds comfort. Het hotel is ontworpen door de onlangs overleden Maastrichtse architect Stan Neuhof.

De 83 kamers inclusief 4 suites zijn gegroepeerd rond een centrale hal met een trappenhuis met rondom een vide bekroond door een glas-in-loodkoepel met sterrenbeelden vervaardigd door glas-in-loodatelier Schmit uit Haarlem naar een ontwerp van Gertie Bierenbroodspot.

Kunstsmid Rein Tupker smeedde voor het trappenhuis de traphekken en balustrades met bronzen leuning en tulpendecoratie.

Na de verkiezing van het Amrâth Hotel Alkmaar, dat is aangesloten bij het reserveringssysteem Best Western, tot Beste Best Western Hotel 2005/2006, mag het Grand Hôtel Frans Hals zich als eerste scharen onder het vaandel van Best Western Premier Hotel. Dit is een internationaal label van de Best Western Hotels dat de stijl, kwaliteit, sfeer, dienstverlening en uitstraling van het hotel extra onderstreept. Slechts 80 van de ruim 4200 bij deze wereldwijde organisatie aangesloten hotels mogen zich Best Western Premier Hotel noemen.