Gemeente Hilversum

Nieuwe folder aanpak hennepteelt

8 december 2006
Op maandag 11 december overhandigt burgemeester Bakker van Hilversum de folder "Wie hennep teelt..... zal dit oogsten" aan vertegenwoordigers van organisaties die eerder dit jaar het convenant 'Aanpak hennepteelt' ondertekenden.
De folder geeft informatie over de risico's van hennepteelt en de maatregelen die de samenwerkende organisaties nemen tegen verboden hennepkwekerijen. In de folder staat ook een oproep om bij het vermoeden van een hennepkwekerij de politie (0900-8844) of 'Meld misdaad anoniem' (0800 - 7000) te bellen.

Op 3 juli van dit jaar ondertekenden de Politie, het Openbaar Ministerie, de Hilversumse woningcorporaties, N.V. Continuon Netbeheer, diverse uitkeringsinstanties en de Belastingdienst. het convenant aanpak hennepplantages. In het convenant zijn afspraken gemaakt over een gecoördineerde aanpak, een actieve inzet en onderlinge informatie-uitwisseling. De gemeente coördineert de uitvoering van de afspraken van het convenant en het verzorgen van de voorlichtingsactiviteiten naar de bevolking.

De folder over de risico's van hennepteelt zal worden verspreid via de publieksbalies in de kantoren van de gemeente, de politie en samenwerkende organisaties en overige publieke instellingen in Hilversum. Ook kunt u de folder aan de rechterkant van dit scherm downloaden. De Hilversumse woningcorporaties zullen de folder in de bewonersbladen opnemen en op hun website plaatsen.