Minister voor ontwikkelingssamenwerking bezoekt regio Haaglanden


LEIDEN/ DEN HAAG, 20061122 -- Maandag 11 december 2006 bezoekt minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne mensen die zich inzetten voor Internationale Samenwerking in Leiden en Den Haag.

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking brengt een bezoek aan COS Haaglanden en West Holland (Centrum voor Internationale Samenwerking), om met jongeren, ondernemers, maatschappelijke organisaties en politici te spreken over nut en noodzaak van internationale samenwerking.

Tijdens haar bezoek aan de Leidse studentenvereniging SOL (Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden), dat vanaf 13.00 uur plaats vindt op het studentencentrum Plexus van de Universiteit Leiden, staat het onderwerp Conflict en Ontwikkeling centraal. Minister van Ardenne speelt met studenten en andere betrokkenen het spel `1 tegen 100' en gaat daarna samen met een panel van deskundigen in discussie met het publiek. Hierin staan vragen centraal als: moeten militairen zich bezighouden met wederopbouw? En hoe zetten migrantenorganisaties zich in voor ontwikkelingssamenwerking?

Na het debat brengt de minister een bezoek aan TNO, afdeling Defensie en Veiligheid in Den Haag. TNO medewerkers, studenten en bedrijven en lokale politici spreken met de minister over de wijze waarop zij hun kennis inzetten voor ontwikkelingssamenwerking. Tijdens het bezoek worden enkele projecten gepresenteerd.

Om 20.00 uur start het openbare avondprogramma in het Nutshuis in Den Haag. Deze avond staat in het teken van nationale en lokale ontwikkelingssamenwerking. Aan de hand van het Rad van Ontwikkeling praat minister Van Ardenne met lokale ontwikkelingsorganisaties en overheden, particuliere initiatieven, stedenbanden en het publiek over ontwikkelingssamenwerking.
Kijk voor meer informatie op www.coshaaglanden.nl/ of www.soleiden.nl

Het werkbezoek aan de regio Haaglanden en West Holland wordt georganiseerd door COS Haaglanden in nauwe samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.





COS Haaglanden & West Holland