Wageningen Universiteit

12 dec 2006 19:45

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Botanisch Centrum, WUR-gebouw 352, Arboretumlaan 4, Wageningen.

Organisatie: Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen

De westerse levensstijl, met weinig beweging en overvloedige voeding, bedreigt steeds meer de volksgezondheid. Wat speelt zich in ons lichaam af bij het ontstaan van diabetes, vetzucht, een te hoog cholesterol? In deze lezing worden deze vragen vanuit het perspectief van Nutrigenomics benaderd. Nutrigenomics combineert voedingswetenschappen met Genomics: onderzoek naar de samenstelling van erfelijk materiaal, en de manier waarop de erfelijke eigenschappen worden vertaald naar het functioneren van het gehele organisme.

Dr. Ben van Ommen studeerde moleculaire wetenschappen in Wageningen en werkt sinds 1988 bij TNO. In zijn promotieonderzoek richtte van Ommen zich op moleculaire en biochemische processen van de toxicologie en voeding van de mens.

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen organiseert lezingen voor iedereen die geĂŻnteresseerd is. De onderwerpen van de lezingen zijn niet alleen wetenschappelijk interessant maar hebben ook maatschappelijke relevantie. Informatie over het NWG Wageningen en het programma is te vinden op www.nwgwageningen.nl.

Contact
Meer informatie
Joeri Kalwij
0317-483363
joeri.kalwij@wur.nl