Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jazz on the Roof met het Hein van de Geyn & Paulien van Schaik

Dinsdag 12 december om 21.00 uur is er in het Glaspaleis een Jazz on the Roof concert van Hein van de Geyn & Paulien van Schaik. Met deze prachtige combinatie van zang en bas wonnen zij samen een Edison voor de CD Tenderly. Kaarten kosten ¬7,50 en zijn te reserveren bij de balie van het Glaspaleis (045-5772200). Voor het concert biedt Restaurant Glaspaleis een speciaal dagmenu aan voor ¬17,95 (inclusief concertkaartje); Zuurkool met geconfijte Parelhoenboutjes en aardappelpartjes. Reserveren voor het diner kan bij Restaurant Glaspaleis, 045-5772288. Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Glaspaleis Heerlen i.s.m. Muziekschool Heerlen en Stichting Jazz on the Roof.

Hein van de Geyn
Hein van de Geyn studeerde dubbele bas aan het conservatorium van Tilburg. Nadat van de Geyn ervaring heeft opgedaan in verschillende muziekstijlen, vertrekt hij naar de VS om te toeren met Mark Lewis. Na een aantal jaren in de VS gewoond te hebben, keert hij in 1983 terug naar Europa waar hij een van de meest gevraagde basspelers wordt. Van de Geyn heeft samen met Philip Catherine, Chet Baker en DeeDee Bridgewater cd s opgenomen en getoerd op alle grote festivals en podia in Europa, de VS en Japan. In 1990 maakt Hein van de Geyn het eerste album onder zijn eigen naam, een duo met Lee Konitz. In 1994 vormt hij de groep BASELINE met John Abercrombie en Joe LaBarbara. In datzelfde jaar richt hij samen met Anne de Jong and Joost Leijen het Jazz label Challenge Jazz op. Voor dit label produceert hij platen. In 1996 ontving van de Geyn de prestigieuze Prins Bernhard Fonds Muziek Prijs voor zijn rol bij de ontwikkeling van de Europese Jazz en zijn rol als mentor van jonge muzikanten. In 1998 ontvangt van de Geyn de Bird Award op het North Sea Jazz Festival en wordt hij door de RTBF en de VRT gekozen tot "Beste Europese Akoestische Bas Speler".

Paulien van Schaik
Tegen het einde van haar conservatoriumstudie ontdekt Paulien van Schaik dat ze niet alleen muziek wil maken, maar ook wil schrijven. Na een jaar in Amerika, waar ze zich vooral op het schrijven van muziek heeft toegelegd begon ze een repertoire op te bouwen. Tegelijkertijd leerde van Schaik bassist Hein Van de Geyn kennen, die haar naar aanleiding van een demo met eigen liedjes vroeg wanneer ze eens iets gingen doen . Na opnamesessies van die liedjes eindigden ze echter altijd weer met het urenlang spelen van standards. Wat een combinatie, alleen zang en bas. Wat een plezier ook, steeds enthousiaster werden ze als ze samen speelden, zo spannend, puur en eerlijk. Drie concerten, live opgenomen, resulteerden in de eerste CD Tenderly waarvoor ze in 2002 de Edison Jazz Publieksprijs mochten ontvangen. In Summer werd de tweede plaat waarop van de Geyn en van Schaik als gast trompettist Bert Joris uitnodigden.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Horeca Glaspaleis.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl
www.baselinemusic.nl
www.paulienvanschaik.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271