Gemeente Wageningen

Installatie Jongerenraad Wageningen

Het Wageningse college van burgemeester en wethouders heeft in het voorjaar besloten om een jongerenraad in te stellen. Dinsdag 12 december a.s. om 19.30 uur in het Stadhuis op de markt in Wageningen wordt de jongerenraad officieel geïnstalleerd. De jongerenraad is in eerste instantie voor twee jaar ingesteld. Na deze proefperiode wordt op basis van een evaluatie besloten of en hoe de jongerenraad definitief vorm gegeven wordt in Wageningen.

De jongerenraad krijgt, naast haar adviestaak aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, de taak om elk jaar een jongerendebat te organiseren. Verder zullen ze middels een Poll op een website de mening van de jongeren vragen over de diverse onderwerpen. Op dit moment bestaat de jongerenraad uit 14 leden. Er zijn nog 2 vacatures.
Jongeren die geïnteresseerd zijn in de jongerenraad kunnen contact opnemen met Bram Buiting, tel. 0317 424440, of een email sturen naar: jongerenraad@wageningen.nl

Het programma van dinsdagavond 12 december a.s. is als volgt: 19.30 uur Welkomstwoord wethouder Walma (portefeuillehouder jeugdbeleid).
19.40 uur Ondertekening ledenlijst Jongerenraad door alle leden van de Jongerenraad
19.45 uur Start 1^e officiële vergadering van de jongerenraad. 21.00 uur Feestelijke borrel in de foyer van het stadhuis voor alle belangstellenden.