Gemeente Leeuwarden

Start restauratie en verbouw van het monumentale 'Patershuis'

De officiële starthandeling voor de restauratie en verbouw van het monumentale Patershuis aan de Bagijnestraat te Leeuwarden wordt op dinsdag 12 december om 15.45 uur verricht door Roel Sluiter (wethouder Wonen) en Arjan Lont (directeur Bouwbedrijf Lont).

Het eeuwenoude rijksmonument 'het Patershuis' (daterend uit de periode1500 - 1550) aan de Bagijnestraat, gelegen tussen Theater Romein en de studio van lokale omroep Mercurius, wordt omgebouwd tot vier bijzondere stadswoningen. Ook een authentieke woning in de Bollemanssteeg wordt in dit project gerestaureerd.

De woningen op de begane grond krijgen ieder een eigen tuin. De woningen op de eerste verdieping krijgen een eigen dakterras en iedere woning beschikt over een eigen parkeerplaats en een bergruimte op het terrein aan de achterzijde van de woning.


---

Bouwbedrijf Lont en gemeente Leeuwarden nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de officiële starthandeling. De handeling vindt plaats in het Patershuis aan de Bagijnestraat 54 te Leeuwarden op dinsdag 12 december om 15.45 uur.

Programma 12 december:

15.45 uur Ontvangst

16.00 uur Officiële handeling

16.15 uur Toespraak eerste koper stadswoning

Aansluitend: Nazit met hapje en drankje

Voor meer informatie kunt u bellen naar de perstelefoon van gemeente Leeuwarden op telefoonnummer 058 - 233 4002.