Politie Limburg-Noord

Vijf zaken in De Gouden Tip op L1-TV

Datum: 11-12-2006
Tijd bericht: 11:53
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 12 december a.s. roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf misdrijven:

Zaak 1: Brandstichting in Eygelshoven Op donderdag 29 juni vond een inbraak plaats in een loods in Eygelshoven. Hierna werd de loods in brand gestoken. In de loods stonden oldtimers gestald en er ontstond een enorme schade. De politie is op zoek naar getuigen. De eigenaar van de loods looft een beloning uit voor de tip, die naar de daders leidt.

Zaak 2: Gewapende overval Weert
Op maandag 30 oktober, tussen 12.45 en 13.15 uur werd een gewapende overval gepleegd op een kledingzaak aan de Muntpassage te Weert. Tweemedewerksters van deze zaak moesten onder bedreiging van een wapen, geld afgeven. Nadat de overvaller het geld gekregen had, ging hij er met de buit vandoor. Van de overvaller werd een compositietekening gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt dat iemand de overvaller herkent aan de hand van het signalement en de gemaakt compositietekening.

Zaak 3: Ernstige aanrijding in Horst Op zondag 19 november vond een zeer ernstige aanrijding plaats op de A73 onder de gemeente Horst. Omdat de bestuurder van een camper zonder richting aan te geven, uitweek naar links, moest een achterop komende bestuurder van een Audi uitwijken naar rechts. Hij klapte vervolgens tegen de achterzijde van een Mercedes personenauto, die voor de camper had gereden. De Audi eindigde tegen de vangrail. De bestuurder van de camper reed door. Ten gevolge van de aanrijding raakten zes personen gewond, waarvan twee ernstig. De politie is op zoek naar getuigen.

Zaak 4: Inbraak in winkel Stein
Tussen dinsdag 3 en woensdag 4 oktober werd ingebroken in een winkel aan het Raadhuisplein in Stein. De daders kwamen het pand binnen via het dak. In de winkel openden zij de kluis. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Zaak 5: Bedreiging taxichauffeur Venlo Op vrijdag 6 oktober werd een taxichauffeur bedreigd door een onbekende man. De taxichauffeur zag de onbekend man bijna over het hoofd, toen hij het fietspad naderde waarop de man fietste. De man trok een mes en bedreigde daarmee de taxichauffeur. Ook vernielde de onbekende man de taxi. De politie heeft een signalement van de verdachte en is op zoek naar getuigen.

Met ingang van dit nieuwe seizoen is het mogelijk, dat geĂŻnteresseerden zich via de site van www.degoudentip.tv kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief. Zij zullen vooraf op de hoogte worden gebracht van de zaken die in de uitzending aan de orde komen. Ook zullen zij tussentijds op de hoogte worden gebracht van de resultaten.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 17 oktober om 16:00 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 17:00, 18:00, 19:00, 20.00 en 22:00 uur. Ook woensdag 18 oktober wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17.00 uur. Vanaf donderdag 12 oktober zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147. De teksten en foto's van alle zaken staan vanaf dinsdag 17 oktober op de internetsite www.degoudentip.tv.