Gemeente Tilburg

Datum
11 december 2006

Persuitnodiging

Bekendmaking drie genomineerde ontwerpen Heuvel

Dinsdag 12 december 20.00 uur Studiozaal Schouwburg

Dinsdag 12 december maakt wethouder Jan Hamming de drie winnende ontwerpen voor de prijsvraag Heuvel bekend. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in de Studiozaal van de Schouwburg. Tijdens deze avond geven de drie genomineerde bureaus een presentatie van hun ontwerp. Ook wordt er alvast een kijkje genomen op de Virtuele Heuvel, waar Tilburgers vanaf 18 december hun stem kunnen uitbrengen. U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst op dinsdag 12 december vanaf 19.30 uur.

Nominatie ontwerpen
Het college heeft in het voorjaar van 2006 een prijsvraag uitgeschreven om de Tilburgers te stimuleren met ideeën te komen voor de nieuwe Heuvel. De uitkomsten van deze "volksraadpleging" zijn gebruikt voor het opstellen van een programma van eisen. Op basis daarvan is er een meervoudige opdracht voor acht landschapsarchitectenbureaus uitgeschreven. Een beoordelingscommissie heeft deze voorstellen bekeken en drie ontwerpen genomineerd.

Publieksraadpleging

In de periode van 18 december tot en met 14 januari zijn de inwoners van Tilburg weer aan zet. Zij mogen dan hun voorkeur uitspreken voor één van de drie winnende ontwerpen. Er kan uitsluitend digitaal worden gestemd via de site www.tilburg.nl. Dat betekent dat iedereen vanaf zijn of haar computer de mogelijkheid heeft de genomineerde ontwerpen te bekijken en er virtueel doorheen te lopen. Degene die niet in het bezit is van een computer met internetverbinding, dan kan op openingstijden terecht op het gemeentehuis of bij bijvoorbeeld de bibliotheek. Het college neemt vervolgens uiterlijk begin februari 2007 een besluit tot het al dan niet verstrekken van een opdracht voor het uitwerken van zogenaamde voorlopig ontwerp.


---