Stadsdeel Amsterdam-Noord

Banne Noord schoon de winter in

Mede door de inzet van vele buurtbewoners, van jong tot oud, kan de Banne Noord opgeruimd de winter in. Op initiatief van buurtbewoonster Mien Doets ging afgelopen zaterdag, 9 december, eens flink de bezem door de buurt. Het resultaat mocht er zijn: maar liefst 5060 kilo zwerfvuil werd er opgehaald.

Begin oktober sloot Mien een deal met Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder leefomgeving. Als zij voldoende mensen op wist te trommelen voor een schoonmaakactie, dan zou het stadsdeel de actie ondersteunen met materieel en mankracht.

Mien wist een groot aantal mensen, alle woningcorporaties en

buurtorganisaties te mobiliseren. Voorzien van prikkers gingen ongeveer 150 mensen, van 4 tot 85 jaar oud, de strijd aan met het zwerfvuil in hun buurt. Bestuurders Harm-Jan van Schaik en Chris de Wild Propitius hielpen ook mee. In totaal voerden de medewerkers van het stadsdeel wel vijf wagens rommel af.

Mien kijkt tevreden terug op de actie: "Ongelooflijk hoeveel mensen op hun vrije zaterdag bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken, het is uniek en voor herhaling vatbaar. Bovendien worden bewoners door zo'n actie zich ervan bewust dat zij samen verantwoordelijk zijn voor een schone en prettige leefomgeving."