Ingezonden persbericht


Microsoft neemt Exchange Server 2007 in productie

Ook bètaversie van Office Communications Server 2007 met Voice-over-IP mogelijkheden beschikbaar voor 2500 bedrijven

Schiphol-Rijk, 12 december 2006 - Exchange Server 2007, Microsofts server voor e-mail, agenda en unified messaging, is vandaag in productie gegaan (released to manufacturing - RTM). De nieuwe versie van Exchange Server zorgt voor belangrijke verbeteringen op het gebied van beheer, beveiliging en (mobiele) toegankelijkheid. Vanaf 15 december kan een evaluatieversie gedownload worden via www.microsoft.nl/exchange en is Exchange Server 2007 beschikbaar voor Volume Licentie klanten. Vanaf 1 februari 2007 ligt Exchange Server 2007 in de winkel.

Exchange Server 2007 vormt het nieuwe hart van het Microsoft Unified Communication platform, dat een brug slaat tussen verschillende vormen van communicatie zoals spraak, Instant Messaging, video, e-mail, data, fax en conferencing. Martonderzoeker Gartner zegt hierover: "Eenmaal geïmplementeerd blijkt deze mogelijkheid buitengewoon populair bij gebruikers. Wij denken dat het integreren van voice mail met e-mail zorgt voor meer efficiency en dat het een hoeksteen zal worden van Unified Messaging en samenwerking." Daarom heeft een nieuwe versie van Exchange veel potentieel om deze markt verder vorm te geven en Gartner noemt met name dat de perceptie van wat een zakelijk e-mailsysteem moet bieden, nu zal veranderen.

Volgens recent onderzoek (november 2006) van Heliview in opdracht van Microsoft, is het Exchange-marktaandeel gegroeid naar 78 procent (van alle organisaties met een mailserver). Daarvan maakt 68 procent gebruik van Exchange Server 2003, terwijl Exchange Server versie 5.5 nog maar door 5 procent wordt gebruikt.

Exchange Server 2007 ondersteunt het Nederlands voor de volgende onderdelen: Outlook 2007 client, Outlook Web Access (OWA) en de spellingchecker voor OWA en Unified Messaging: de tekst-naar-spraak omzetter is ook in het Nederlands beschikbaar waardoor onder andere mails en agenda-items in het Nederlands voorgelezen kunnen worden.

Partners

In Nederland werkt Microsoft met een groot aantal partners dat zich het afgelopen jaar gespecialiseerd heeft in Exchange Server 2007, waaronder AAC Cosmos, Atos Origin, BRAIN FORCE - VAI, Capgemini, Centric Managed ICT services, Getronics PinkRoccade, Info Support, IT Support BV, Simac ICT Nederland, Solfit, Software Connection, VX Company, Winvision en Wortell. Ook bieden diverse partners, waaronder Compu'Train, Global Knowledge en Info Support, specifiek op Exchange Server 2007 gerichte trainingen aan.

Rapid Deployment Programma

Sinds de zomer loopt in Nederland ook het Rapid Deployment Programma. Daaraan nemen zeven bedrijven deel die in zeer korte tijd en naar tevredenheid Exchange Server 2007 geïmplementeerd hebben. Tot deze bedrijven behoren: Bloemers Nassau Groep, Garantibank, KPN i-Diensten, Royal Huisman Shipyard, Rijksmuseum, Technische Universiteit Eindhoven en het Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO) Haarlem.

"Wij beheren duizenden mailboxen en dankzij de nieuwe versie van Exchange krijgen wij veel meer grip op het mailbeheer. Door de intelligente manier van dataopslag in de nieuwe versie zullen we ook veel minder ruimte nodig hebben voor de opslag van mail", zegt Jeroen Kuijk, IT Manager OVO Haarlem.

"Exchange 2007 zal een sprong voorwaarts betekenen in onze communicatie via pda's, email, fax en telefoon. Medewerkers kunnen vanuit één applicatie - Outlook - straks faxen, mailen en bellen met collega's, leveranciers en relaties. Communiceren en samenwerken is dan vanuit elke werkplek, vast of mobiel, mogelijk", zegt Rob Hendriks, IT-manager bij het Rijksmuseum.

Microsoft Office Communications Server 2007

Tegelijk met het in productie nemen van Exchange Server 2007 heeft Microsoft tevens aan 2500 bedrijven de bètaversie van Microsoft Office Communications Server 2007 beschikbaar gesteld. Met dit product kunnen bedrijven Voice-over-IP (VoIP) integreren met hun huidige telefonie-infrastructuur.

Volgens Gartner zijn niet zozeer kostenbesparingen een impuls voor VoIP, maar de integratie van bedrijfsprocessen. Daarom moeten, aldus de marktonderzoeker, bedrijven voor hun strategie ten aanzien van de ontwikkeling van VoIP-applicaties verder kijken dan standaard telefonie, maar ook de integratie van bedrijfsapplicaties meenemen in hun evaluatie. Zo is het mogelijk om direct vanuit de 2007 Microsoft Office applicaties, zoals Office Word 2007, Outlook 2007 en Office Communicator 2007, een telefoongesprek te starten.

Meer informatie over Exchange Server 2007 is te vinden op www.microsoft.nl/exchange/voice.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht