Clickandbuy

ClickandBuy Lanceert E-Money

ZUG, Zwitserland en LONDEN, December 12 /PRNewswire/ --


- Europese marktleider in e-betalen opent aanval op Paypal

ClickandBuy, de nummer 1 op het gebied van internet-betaalsystemen in Europa (www.clickandbuy.com), gaat een Europese e-bank worden. Al vanaf december biedt ClickandBuy zijn zakenpartners en klanten tal van nieuwe diensten aan die tot dusver waren voorbehouden aan banken. In het eerste kwartaal van 2007 zal dan tevens het overmaken van geld per e-mail mogelijk worden.

De weg voor deze nieuwe service van ClickandBuy wordt vrijgemaakt door een Europese vergunning voor e-bankieren die op 29 november door de Britse Financial Services Authority (FSA) werd verleend.

Norbert Stangl, oprichter en CEO van ClickandBuy, noemt de verlening van de e-banklicentie door de Britse financiële autoriteiten "een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Voortaan zijn we in staat onze klanten in heel Europa allerlei bancaire diensten aan te bieden. Voor de komende jaren verwachten we daarom een explosieve omzetgroei."

ClickandBuy zal zijn activiteiten in de komende twee jaar ook in de VS, Zuid-Amerika en Azië sterk uitbreiden. Zo ligt het in de bedoeling om binnenkort op de Latijns-Amerikaanse markt actief te worden. Samen met de Mexicaanse partner TELMEX, het grootste telecommunicatiebedrijf van Midden- en Zuid-Amerika, streeft ClickandBuy ernaar om ook op deze groeiende markt de nummer 1 te worden vóór Paypal.

"De Aziatische markt", aldus CEO Norbert Stangl, "vormt de grootste commerciële uitdaging van de komende jaren. Onze partners in Europa hebben de wens geuit om ClickandBuy ook in Azië te kunnen gebruiken. Daar gaan we nu concreet werk van maken."

Reeds nu zijn vrijwel alle bekende internetbedrijven klant van ClickandBuy. Zo is ClickandBuy bijvoorbeeld het enige onlinebetaalsysteem van de Apple iTunes Music Store in de Europese landen. ClickandBuy biedt grote internationale ondernemingen zoals Apple iTunes een unieke toegevoegde waarde: door de aansluiting op ClickandBuy kan Apple iTunes zijn klanten meer dan 40 verschillende betaalmogelijkheden aanbieden, zonder zich zelf om de alle interfaces en de bijbehorende contracten met banken en kredietkaartmaatschappijen te hoeven bekommeren. Ook de omrekening van de verschillende valuta vormt voor het ClickandBuy-systeem geen enkel probleem. De consument kan bij alle aangesloten buitenlandse ondernemingen betalen zonder zich zorgen te maken over de omrekening. Een andere service van ClickandBuy is de mogelijkheid om op rekeningen het juiste btw-tarief voor elk Europees land te vermelden. Dit is een service die vooral internationale ondernemingen zeer op prijs stellen.

Het internationale expansiebeleid van ClickandBuy wordt gesteund door twee strategische investeerders. Begin 2006 investeerde 3i, een van 's werelds meest vooraanstaande Venture Capital Funds, voor 20 miljoen euro. En in augustus 2006 nam vervolgens T-Online Venture Fund een aandeel van tien procent in ClickandBuy. Naast de financiële impuls verwacht ClickandBuy hiervan synergieën bij de integratie van zijn betaalsysteem in de bestaande Telekom-diensten, onder meer bij de integratie in een wereldwijd netwerk van meer dan 17000 hotspots.

Er wordt naar gestreefd om tegen het begin van 2008 rond 75 procent van de omzet op de internationale markt te behalen en daarnaast ook in Duitsland de omzet sterk te doen groeien. Het voornemen is om binnen dezelfde termijn ook de omzetgrens van 1 miljard euro te doorbreken.

Om deze doelstellingen te kunnen verwezenlijken heeft ClickandBuy de gehele ondernemingsgroep, waartoe internationale dochters in de VS, Groot-Britannië, Duitsland en Zwitserland behoren, ombenoemd in "ClickandBuy". Alleen de Zwitserse holding blijft in de toekomst de naam FIRSTGATE dragen. Eén product, één merk, één doelstelling: spoedige internationalisering. Tegen deze achtergrond is ook voor een nieuw ClickandBuy-logo gekozen, dat nu - zoals uit onderzoek is gebleken - nóg beter voldoet aan de internationale eisen.

ClickandBuy heeft meer dan 270 medewerkers in dienst (stand 1 december 2006) en is nog steeds op zoek naar hooggekwalificeerd personeel voor alle vestigingen. Sinds begin 2006 zijn er alleen al in de vestiging Keulen 100 nieuwe medewerkers bijgekomen. Bovendien werd, naast de softwarewerkplaats in New York, in Hyderabad (India) een werkplaats voor softwareontwikkeling met 40 werknemers geopend.

Over ClickandBuy

ClickandBuy is met zijn compleet systeem voor betalingen op het internet de nummer 1 in Duitsland en Europa. Talrijke bekende merken zoals Apple iTunes, Electronic Arts, T-Online Gamesload, Skype, Nero, Tiscali, Meetic, SanDisk, Autoscout24, ADAC, RTL, Stiftung Warentest, Financial Times Deutschland, bild.de enz. gebruiken ClickandBuy voor de afrekening van transacties op het internet.

Inmiddels maken meer dan 7000 Europese ondernemingen voor de afwikkeling van betalingen op het internet gebruik van ClickandBuy. Meer dan 7 miljoen consumenten betalen hun aankopen op het internet met ClickandBuy. In Zwitserland wordt ClickandBuy door licentiepartner SWISSCOM gerund, op andere Europese markten door ClickandBuy (Europe) Ltd. Binnenkort biedt ClickandBuy zijn diensten via TELMEX ook aan in Latijns-Amerika, een markt met meer dan 100 miljoen klanten.

ClickandBuy behaalde in tal van tests (o.a. Stiftung Warentest/Finanztest, CHIP, onlinekosten.de) steeds weer uitstekende resultaten en kwam op het gebied van veiligheid, gegevensbescherming en comfort regelmatig als nummer 1 uit de bus.

ClickandBuy
Headquarters
Andreas Horst
Director Corporate Communications
Industriestrasse 18
6300 Zug
Switzerland
Telephone: +41-41-72-72-110
Fax: +41-41-72-72-119
E-mail: andreas.horst@clickandbuy.com
www.clickandbuy.com

ClickandBuy LLC
Stuart Ginsberg
Spokesman
55 Broad Street
16th Floor
New York
NY 10004
USA
Telephone: +1-212-812-2400
Fax: +1-212-812-7360
E-mail: press@us.clickandbuy.com
www.clickandbuy.com/US/en

Contact:

ClickandBuy Headquarters, Andreas Horst, Director Corporate Communications, Industriestrasse, 18 6300 Zug, Switzerland, Telephone: +41-41-72-72-110, Fax:
+41-41-72-72-119, E-mail: andreas.horst@clickandbuy.com, www.clickandbuy.com; ClickandBuy LLC, Stuart Ginsberg, Spokesman, 55 Broad Street, 16th Floor, New York, NY 10004, USA, Telephone: +1-212-812-2400, Fax: +1-212-812-7360, E-mail: press@us.clickandbuy.com, www.clickandbuy.com/US/en