Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmonde 4 Jongerenbuurtbemiddelaars rijker!

Op 6 december heeft portefeuillehouder Elbert Kelholt aan 4 jongeren uit de deelgemeente IJsselmonde het certificaat Jongerenbuurtbemiddeling uitgereikt. Zij hebben met succes de basistraining gevolgd en zijn inmiddels druk bezig met bemiddelen.

Ongeveer 10 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar zetten zich vrijwillig in bij overlastsituaties op straat, in winkelcentra of tussen buren als daar jongeren bij betrokken zijn. Zij proberen ervoor te zorgen dat de betrokkenen met elkaar om de tafel gaan zitten en in gesprek gaan met elkaar over het probleem. De kunst is om hen aan elkaar te laten vertellen wat als overlast wordt ervaren en wat er nodig is om dat op te lossen. Het lijkt simpel, maar het is zeker niet makkelijk. De jongerenbuurtbemiddelaars mogen bijvoorbeeld hun eigen mening of hun eigen oplossingen niet inbrengen. Ze zorgen er ook vo or dat de betrokkenen op een positieve manier in gesprek met elkaar blijven, dus zonder verwijten, zonder schelden enzo. En heel belangrijk is dat zij onpartijdig zijn. De training leert hen de basistechnieken van het bemiddelen.

Het mooiste resultaat van zon bemiddeling is als de jongeren en de volwassenen begrip voor elkaars situatie hebben gekregen en samen tot oplossingen of afspraken zijn gekomen, die voor beiden iets opleveren.

JOLO IJsselmonde is momenteel alleen in Lombardijen en Hordijkerveld beschikbaar. In Beverwaard is een prille start
gemaakt. foto: vier jongeren krijgen hun certificaat

Voor meer info: Leon Roozen, 06 - 48 981541; Fica Djohani, 06
- 53616280,e-mail: jolo@jongerenbuurtbemiddeling.nl, of via website www.jongerenbuurtbemiddeling.nl/jolo