Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Nieuws

De Januskop van Petten

11-12-2006 * De SP fractie in de gemeenteraad te Alkmaar tracht al enige tijd aandacht te krijgen voor de gevaren van de kernreactor te Petten (NH) voor de bewoners van de regio rondom de locatie van die kernreactor. Hoe groot men de omvang moet voorstellen van het gebied dat getroffen wordt door een mogelijke kernramp als gevolg van een mankement in de installatie, of door een foute handeling met betrekking tot die installatie, is niet vast te stellen.

Wel is het zo dat sinds de vestiging 43 jaar geleden er tal van incidenten en mankementen zijn geweest die tot bijna-ongelukken en bijna-rampen hebben geleid, waarbij tenminste de bewoners van Noord-Holland, maar waarschijnlijk de inwoners van een veel groter gebied ernstige risico's hebben gelopen.
Om duidelijk te maken waarom de fractie SP van de gemeente Alkmaar wijst op de mogelijke gevaren inzake de kernreactor te Petten, worden in het stuk van SP raadslid Jaap Sikkens de volgende gegevens vermeld:

I. Chronologie van de incidenten in en rondom de installatie te Petten.
II. Andere aspecten van (on)veiligheid van de installatie Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten. III. De Alkmaarse gemeenteraad.