Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 12 december

* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD EN BRANDSTICHTING

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft maandagmiddag een 28-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor brandstichting en mishandeling. Rond één uur kwam de melding dat een 27-jarige bewoonster van het Snoekenveen haar woning was uitgevlucht na huiselijk geweld. Ook haar man bleek niet meer in de woning aanwezig te zijn. Na een onderzoek in de omgeving werd de man in de buurt van de woning aangetroffen. Hij werd aangehouden. Enige tijd later bleek dat er in de woning op twee plaatsen brand was gesticht. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De recherche van het district De Eilanden onderzoekt de zaak.


* AANRIJDING TAXI EN TRAM
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt een aanrijding tussen een taxi en een tram op de Spinozaweg. Maandagmiddag rond twee uur reed een taxi op de Spinozaweg. De bestuurder wilde linksaf slaan en kruiste daarbij de trambaan. Vermoedelijk had de chauffeur de tram niet gezien, waarna de aanrijding ontstond. De auto is enkele meters meegesleurd en tegen een verkeerslicht aangebotst. De 48-jarige taxibestuurster uit Rotterdam is overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De 27-jarige trambestuurster raakte niet gewond. De verwondingen van het slachtoffer bleken mee te vallen. De Technische Ongevallen Dienst van de politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIEHOND MAX HOUDT VERDACHTEN AAN
Politiepersoneel hield, samen met politiehond Max, in de nacht van maandag op dinsdag twee inbrekers aan. Rond kwart voor vier werd door een oplettende voorbijganger gemeld dat een bedrijf aan de Oppermanstraat werd ingebroken. De twee verdachten, een 23- en een 22-jarige Rotterdammer zijn op heterdaad aangehouden. Tijdens de inzet van de diensthond raakte de 23-jarige verdachte gewond aan zijn onderarm. Tijdens het onderzoek in de omgeving werden 8 flatscreens aangetroffen die uit het bedrijf waren ontvreemd. Door de recherche wordt het onderzoek voorgezet naar eventueel meerdere verdachten.


* VUURWERK IN VRACHTWAGEN AANGETROFFEN
HOEK VAN HOLLAND - Maandagavond stelde personeel van de Koninkelijke Marechaussee, de Douane, een vuurwerkteam van VROM en de Zeehavenpolitie een onderzoek in een groot aantal vrachtwagens op de Stationsweg. Aanleiding van het onderzoek was een melding dat een grote hoeveelheid vuurwerk werd vervoerd in een vrachtwagen op de boot vanuit Engeland. Alle vrachtwagens werden op een terrein gecontroleerd, waarbij in 1 vrachtwagen 100 kilo vuurwerk werd aangetroffen. De bestuurder, een 30-jarige man uit Sassenheim, werd aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM-ZUID- Op de Vondelingenweg ontstond maandagmiddag om kwart over vijf een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto. Een 25-jarige automobilist, afkomstig uit Pernis, kwam hierbij om te leven. De automobilist reed vanaf het Groenendijkviaduct in de richting van de Vondelingenweg toen de aanrijding met de vrachtwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit Oss, ontstond. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.