Dienstenbond CNV

Leden akkoord met Protocol Arbeidsvoorwaarden WPS en Docking 12-12-2006

De meerderheid van CNV-leden hebben met het bereikte principeakkoord over het protocol arbeidsvoorwaarden WPS en Docking ingestemd. Dit betekent dat bewuste afspraken/principeakkoorden kunnen worden omgezet in een definitief akkoord.

Wel is het van belang te melden dat de leden tijdens de ledenvergaderingen van WPS d.d. 30 november jl. een aantal voorwaarden hebben gesteld om in te stemmen met het bereikte principeakkoord. Deze voorwaarden/opmerkingen (zie hieronder) zijn gecommuniceerd met ING. Binnenkort vindt een (technisch) overleg hierover tussen ons (CNV Dienstenbond en andere vakbonden) en ING plaats om e.e.a. af te stemmen. Uiteraard hoort u direct daarna van ons hoe en wat.

De opmerkingen waren onder meer:

* De effecten van parttime werken. Ondanks het feit dat de arbeidsduur van ING bij de vendoren (ook bij AO) wordt gerespecteerd, worden de medewerkers verondersteld parttime medewerkers te worden. Hierbij valt te denken aan: (de vergoeding van) het verrichten van meerwerk/overwerk en het toekennen van studiefaciliteiten. Er moet beter inzicht komen in de effecten van PT versus FT.

* De verhoging van het salaris op basis van de beoordeling 2006. Deze dient technisch correct te worden doorgevoerd: in de bijeenkomsten met het personeel is dit door AO niet goed uitgelegd.

* Verplaatsingsproblematiek: Wij hebben t.a.v. de verplaatsingsproblematiek een aantal situaties in beeld, dat wat ons betreft een individuele maatwerkoplossing nodig heeft. Het lijkt ons wel praktisch deze dossiers in zijn gezamenlijkheid te beoordelen, zodat geen rechtsongelijkheid ontstaat.
* Consignatievergoeding: hierin ontstaan kennelijk grote verschillen. Indien er geen verandering optreedt ten aanzien van de manier van consignatie (tijden waarop men beschikbaar moet zijn e.d.) is overgangsbeleid op zijn plaats.

* Er wordt in de maatmanberekening geen rekening gehouden met de 1,5 uur voor zowel 5 als 24 december, 4 uur voor 31 december en de goede vrijdag.

Daarnaast waren een paar onbeantwoorde vragen ter verdere toelichting:
* klopt het dat de reiskosten bij Atos Origin gemaximeerd is tot 30 km. Wat zijn dan de gevolgen hiervan t.o.v. ING-regeling?
* Er wordt geconstateerd door leden dat er in de maatmanberekening uitgegaan wordt van een vakantiedag van 7,2 uur, terwijl zij bij het opnemen van een vrije dag 8 uur moeten inleveren. Klopt dat?
* Hoe ga je om met loonsverhoging in het kader van de CAO ING die met terugwerkende kracht wordt toegekend? Dit geldt voor alle dossiers en maatmanberekeningen??

Hierbij ontvangt u als bijlage SCHADELOOSSTELLING BIJ ONTSLAG "GOUDEN HANDDRUK".

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer 023-5670 685 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl