Provincie Limburg

Impuls voor parkmanagement Noord-Limburg Ondernemend Limburg

De gemeenten Venray en Gennep ontvangen ieder een provinciale bijdrage van maximaal 50.000 euro voor de realisatie van parkmanagement in beide regios. Parkmanagement is een instrument dat het beheer van bedrijventerreinen centraal regelt. Daarbij staat samen werken aan een goede kwaliteit van de bedrijventerreinen centraal. In Gennep worden alle bedrijventerreinen in de gemeente meegenomen, daarnaast zullen ook de nabijgelegen gemeenten bij het project worden betrokken. In Venray gaat het om een groeimodel en wordt begonnen met parkmanagement op de bedrijventerreinen Keizersveld en Smakterheide.

Parkmanagement Gennep
De gemeente Gennep heeft een notitie Parkmanagement gemeente Gennep opgesteld. Op basis daarvan wordt een business- en activiteitenplan gemaakt. De ondernemers zelf dragen ruim 150.000 euro aan het project bij en de gemeente Gennep ruim 120.000 euro. De subsidies worden ingezet voor het inhuren van een parkmanager bij de Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg Land van Cuijk en Noord-Limburg (BDO) en voor het uitvoeren van gezamenlijke projecten.

Parkmanagement Venray
De gemeente Venray heeft samen met de Provincie Limburg, Liof, de Limburgse Werkgevers Vereniging en het georganiseerd bedrijfsleven het initiatief genomen om te komen tot een structurele parkmanagementorganisatie voor alle bedrijventerreinen binnen de regio Venray te beginnen met Keizersveld en Smakterheide. De basis vormt het businessplan Parkmanagement Venray en omstreken dat maandag 11 december 2006 door alle partijen is ondertekend. De ondernemers zelf dragen 70.000 euro bij, de gemeente Venray 90.000 euro en de Kamer van Koophandel 50.000 euro. Behalve een parkmanager worden onder andere de volgende projecten van de subsidies betaald: veiligheid, efficiënt ruimtegebruik en terreinbeheer en energie- en waterbeheer.

Ondernemend Limburg
De Provincie Limburg maakt werk van bedrijventerreinen. Parkmanagement is daar een belangrijk onderdeel van. De ambitie van het coalitieakkoord is minimaal tien parkmanagementprojecten te realiseren. In 2004 heeft de Provincie deze uitdaging opgepakt met de subsidieregeling Vernieuwende Actieprojecten. Met diverse vernieuwende projecten stimuleert de Provincie bedrijven en gemeenten om de voordelen van parkmanagement in te zien en deel te nemen. De Provincie brengt partijen bij elkaar, biedt financiële ondersteuning in de aanloopfase en wisselt kennis uit. Samen met ondernemers en gemeenten wil de Provincie bouwen aan hoogwaardige bedrijventerreinen met optimaal beheer. Kortom, samenwerken aan een gezonde economie!

12-12-2006 11:46