Politieberichten stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht, 12-12-2006

Vermist meisje terecht

UTRECHT De politie heeft maandag een urenlange zoektocht ingesteld naar een 10-jarig meisje uit Utrecht. Uiteindelijk kwam ze zelf weer aanlopen.

Het meisje was omstreeks 17.15 uur opgegeven als vermist. Na school was ze gaan spelen bij een vriendinnetje op de Gambiadreef. Toen de moeder van dat meisje haar naar huis wilde brengen, ontsnapte het meisje aan haar aandacht en wist zelf de woning te verlaten.

Politieagenten zochten de buurt af en keek op diverse locaties uit naar het meisje. Ze troffen haar echter niet aan. Ook werden een geurhond en forensische rechercheurs ingezet. Omstreeks 21.15 uur meldde de vader van het meisje zich met zijn dochter bij het onderzoeksteam. Hij had het meisje lopend op de Gambiadreef aangetroffen.

Bromfietsers gewond

UTRECHT Twee opzittenden van een bromfiets, een 18-jarige man uit Harmelen en een 16-jarige jongen uit Loenen aan de Vecht, zijn maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Vleutenseweg. Op de kruising met het Majellapark werden zij omstreeks 21.30 uur aangereden door een auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein. De vrouw wilde rechtsaf slaan vanaf de Vleutenseweg het Majellapark op. Daarbij zag zij de bromfietsers over het hoofd, die aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad reden. Beide slachtoffers werden met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Mogelijke inbreker aangehouden

UTRECHT Een 39-jarige Utrechter is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op verdenking van inbraak even daarvoor in een woning aan de Groen van Prinstererstraat.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. De bewoners waren wakker geworden van geluiden in hun woonkamer. Beneden troffen zij de sporen van inbrekers aan. Hun flatscreen-televisie en dvd-recorder lagen in de tuin, maar de inbrekers waren ontkomen.

De politie stelde een onderzoek in de buurt in. Na enige tijd stuitten zij op de 39-jarige Utrechter die ronduit dronken rondliep. Aan de sporen op zijn kleding concludeerden de agenten dat hij vermoedelijk een van de inbrekers was geweest. De man werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Gewond bij aanhouding

UTRECHT- Op vrijdagavond raakte een man gewond nadat hij was aangehouden door de politie. Omstreeks 18.35 uur kreeg de politie de melding dat er gehandeld zou worden in verdovende middelen op de Cornelis Mertenssstraat.

Agenten gingen ter plaatse en een 32-jarige man uit Gouda werd gecontroleerd. De man, onder invloed van alcohol, gedroeg zich bij de controle erg vervelend ten opzichte van de agenten. Op een gegeven moment maakte hij zelfs een slaande beweging richting deze agenten. Hierop werd hij direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op weg naar het politiebureau gedroeg de man zich erg recalcitrant.

Aangekomen in de cellengang in het politiebureau Paardeveld bleef de man erg vervelend en sloeg ook meerdere keren om zich heen in de richting van de van de agenten. De agenten en de verdachte kwamen op de grond te vallen en in deze schermutseling liep de 32-jarige man een gebroken neus op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Na behandeling werd hij ingesloten voor verhoor.

De politie onderzoekt hoe de verdachte de verwonding heeft opgelopen.

Alcoholcontrole

UTRECHT De politie heeft maandagavond in de binnenstad automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. In de Nobelstraat en omgeving werden achttien blaastesten afgenomen. Niemand had te veel op.

Snelheidscontrole

UTRECHT Het Verkeershandhavingsteam van de verkeerspolitie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden op de Eykmanlaan. Tussen 19.45 en 21.45 uur passeerden 434 voertuigen de radar. Daarvan reden er 50 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 72 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Voorveldselaan heeft de politie maandag in samenwerking met de ANWB een algemene verkeerscontrole uitgevoerd. Tussen 13.30 en 17.15 uur werd gecontroleerd op personenautos, vrachtautos en taxis. In totaal zijn 36 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Roodlichtcontrole

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld heeft de politie tussen 16.00 en 17.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Vijftien fietsers werden bekeurd omdat ze richting de Van Sijpesteijntunnel reden en daarbij het rode verkeerslicht negeerden.

Winkeldieven

UTRECHT Een 25-jarige Rotterdammer is maandag betrapt op winkeldiefstal van een koffiezetapparaat. Een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de St. Jacobsstraat zag hoe de man zonder te betalen het pand wilde verlaten en hield hem aan.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht werd bij een winkel op de Hammarskjöldhof aangehouden toen ze een pannenset en babyvoeding had gestolen. Bij een winkel aan het Vredenburg werd een 29-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had een muts gestolen. Allen zijn overgedragen aan de politie en hebben een proces-verbaal gekregen.