Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos in leiderskwadrant Corporate Performance Management-suites

Positie in 'leiders'kwadrant in nieuw onderzoeksrapport over CPM-suites en in rapport over Enterprise Business Intelligence-platformen van januari 2006

NIEUWEGEIN, 7 december 2006 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, heeft haar plaats in het leiderskwadrant van Gartners nieuwe Corporate Performance Management Suites 2006 Magic Quadrant gehandhaafd. Hierbij worden leveranciers beoordeeld op hun visie, en hoe compleet en uitvoerbaar deze is.

Gartner omschrijft 'leiders' als 'aanbieders die goed presteren, een duidelijke visie op de markt hebben en zich voortdurend ontwikkelen om hun leidende positie te behouden'. CPM omvat volgens de definitie van Gartner: 'processen voor strategiebepaling, budgettering en forecasting; methodologieën die sommige van deze processen sturen, zoals de balanced scorecard of value-based management; en meetsystemen om de prestaties te vergelijken met de strategische en operationele doelstellingen'. Gartner geeft ook aan dat 'om effectief te zijn CPM gefundeerd moet zijn op een suite van analytische applicaties die functionaliteit bieden ter ondersteuning van deze processen, methodologieën en meetsystemen'.

Cognos zet zich continu in om organisaties over de hele wereld in staat te stellen hun prestaties en daarmee hun concurrentiepositie te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de Actavis Group. Dit toonaangevende farmaceutische bedrijf begon zijn Performance Management-implementatie met toepassingen voor planning en rapportage. Dit naar aanleiding van een serie acquisities waarbij het aantal medewerkers binnen vijf jaar toenam van 100 naar 10.000.

"Door onze explosieve groei hadden we behoefte aan een flexibele oplossing die we konden integreren met allerlei ERP-systemen om zo bedrijfsbreed inzicht te krijgen in onze planning, budgettering, forecasting en rapportage", zegt Ulfar Helgason, CIO van Actavis Group. "Met Cognos hebben we nu consistente en accurate informatie door centrale controle over modellen, plannen en rapporten. Doordat onze plannen een breder terrein beslaan en ook onze verkopen en kosten van verkochte goederen omvatten kunnen we winstanalyses maken. Onze gestroomlijnde, geautomatiseerde processen stellen ons in staat om nieuw verworven bedrijven sneller in onze planningsstructuur op te nemen. Door meer inzicht en consistentie is onze besluitvorming efficiënter en effectiever."

Het Cognos Performance Management System combineert technologie, best practices, analytische applicaties en oplossingen met een sterk partnernetwerk tot één Performance Management-oplossing voor klanten. Het systeem vormt een belangrijke buffer voor klanten doordat het boven op transactiesystemen zoals ERP-toepassingen ligt en zo een brug vormt tussen en voor integratie van data uit verschillende, steeds veranderende, interne en externe bronnen. De data worden veranderd in actuele informatie die klanten in staat stelt tijdig actie te ondernemen zodat hun activiteiten meer impact hebben en hun prestaties sneller verbeteren.

"Dat we een plaats hebben gekregen in het leiderskwadrant bevestigt dat onze klanten profijt hebben van hun keuze om voor Cognos te kiezen als Performance Management-partner", zegt Rob Ashe, President en CEO van Cognos. "Onze strategische visie voor CPM komt tot uiting in ons Performance Management System. Met Enterprise Planning en Business Intelligence bieden we onze klanten een solide basis voor breed inzicht in de bedrijfsactiviteiten, waardoor ze meer controle hebben en beter presteren. Deze combinatie zorgt voor snelle, goed geïnformeerde besluitvorming op alle niveaus, door de hele organisatie heen."

Cognos is ook gepositioneerd in het 'leiders'kwadrant van het 'Magic Quadrant Enterprise for Business Intelligence Platforms, 1Q06' (http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html).

Over het Magic Quadrant

Het copyright voor het Magic Quadrant van januari en december 2006 berust bij Gartner Inc. Voor het gebruik is toestemming verleend. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een bepaalde periode. Deze toont Gartner's analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor de betreffende markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst in het Magic Quadrant aan en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen die in 'leiders'kwadrant staan. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoekhulpmiddel en niet als specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst iedere garantie, expliciet of impliciet, af met betrekking tot dit onderzoek. Dit geldt ook voor iedere garantie ten aanzien van beschikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

*Bron: 'Magic Quadrant for CPM Suites, 2006' N. Rayner, december 2006

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Corporate Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De ondernemingen uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.



Ingezonden persbericht