Ingezonden persbericht


Definitief meer bussen naar de Universiteit van Tilburg

TILBURG - Bij de raadsvergadering van maandag 11 december is er door een bijna unanieme gemeenteraad uitgesproken dat er op korte termijn meer bussen moeten gaan rijden van het station naar de Universiteit van Tilburg. In de gemeenteraad vond alleen de CDA fractie het niet nodig om de bus verbinding met de campus te verbeteren. Het voorstel voor extra bussen komt van D66 die hier bij de behandeling van het collegeprogramma in mei van dit jaar ook al om had gevraagd. SAM, de studentenfractie in universiteitsraad maakte zich ook al jaren sterk voor een betere bus verbinding.

Het voorstel geeft het college de opdracht om het aantal bussen tussen de universiteit en het centrum te verhogen van twee naar vier per uur. Aan het college wordt de ruimte geboden hoe hierin te voorzien. Mogelijkheden zijn het verleggen van enkele bestaande lijnen of het laten rijden van een pendelbus.

D66 diende al in april een motie in die het college opriep naar de busverbinding te kijken. Fractievoorzitter Ruud van Esch: "Het college heeft besloten de huidige situatie acceptabel te vinden. Ons restte niets anders dan zelf met een voorstel te komen." Door studentenfractie SAM is ook actie gevoerd om de busverbinding te verbeteren. SAM heeft een brief gestuurd naar alle raadsfracties en heeft het initiatiefvoorstel van D66 ook becommentarieerd. "Het heeft zeker geholpen dat SAM bij de raad aan de bel heeft getrokken. Men gaf het signaal dat dit nu echt eens geregeld moet worden," aldus Van Esch.

Het D66 voorstel dat mede ondertekend was door PvdA, LST, VVD en Groen Links werd uiteindelijk ook met de steun van de SP, Algemeen Bellang, TSP en de TVP met een zeer ruime meerderheid aangenomen. "De komende tijd zullen we nauwgezet volgen of de wethouder het voorstel ook goed uitvoert, maar met zo'n ruime meerderheid in de gemeenteraad kan ze daar onmogelijk aan ontkomen" aldus Van Esch



Ingezonden persbericht