1e Persbericht van dinsdag 12 december 2006

Eindhoven, 12-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt woninginbreker aan na DNA onderzoek

De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur een 24-jarige man uit Eindhoven in zijn woning in Stratum aangehouden. De Eindhovenaar zou in mei 2004 een woninginbraak hebben gepleegd aan De Speldenmaker in Veldhoven. Bij deze inbraak zijn sporen veiliggesteld voor DNA onderzoek. De 24-jarige Eindhovenaar is op basis van deze DNA sporen aangehouden en in verzekering gesteld.

Budel: Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

De politie heeft maandagavond rond 23.45 uur een 60-jarige man uit Budel in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 44-jarige vriendin uit Budel in hun woning te hebben mishandeld. Aanleiding hiervoor was een ruzie in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Scooterrijder gewond na ongeval

Dinsdagochtend heeft omstreeks 9.00 uur op de kruising van de Gerard Davidstraat en de Stobbaertsweg een ongeval plaatsgevonden. Een 18-jarige man uit Veldhoven reed op zijn scooter achter een 49-jarige automobilist uit Heeze in de Gerard Davidstraat. Op de kruising moest de automobilist remmen voor andere weggebruikers. De bestuurder van de scooter kon niet meer op tijd remmen waardoor hij naar links uitweek. Hierdoor kwam hij frontaal in botsing met een 30-jarige automobiliste uit Eindhoven. De Veldhovenaar vloog over de auto van de Eindhovense en sloeg een aantal keer over de kop. De man is met een vleeswond in het onderbeen naar het ziekenhuis overgebracht.

Best: Fietser gewond bij verkeersongeval

Maandagavond omstreeks 18.30 uur is op de kruising van de Koningin Julianaweg-Zuid en de Kanaaldijk een 58-jarige fietser uit Best gewond geraakt. De man fietste over de Kanaaldijk vanuit de Koningin Julianaweg-Zuid. Een 68-jarige automobilist uit Best reed over de Koningin Julianaweg-Zuid en stopte op het fietspad. Terwijl hij stilstond botste de fietser tegen de auto van de bestuurder. Hierdoor kwam de man ten val en is hij met een gat in zijn achterhoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Son: Man gewond bij eenzijdig ongeval

Maandagavond heeft omstreeks 22.50 uur op de A50 een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 26-jarige automobilist uit Nuenen reed over de A50 in de richting van Sint Oedenrode. De bestuurder kwam in de berm terecht, waarna hij in aanrijding kwam met een paaltje. Vervolgens bleef hij door rijden in de berm en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen het viaduct. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Wintelre: Kettingzaag weg uit hobbyruimte

Maandagavond is tussen 18.55 uur en 19.25 uur ingebroken in een hobbyruimte aan t Dekske. Aan de achterzijde van het pand werd een raam geforceerd. Er is een kettingzaag ontvreemd.