Gemeente Enschede

Irene Promenade collectief aangesloten bij KVO

Officiële uitreiking deelnamecertificaat

Twaalf ondernemers in de Irene Promenade hebben zich collectief aangesloten bij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Frank Bouwmeester, stadsdeelmanager centrum reikt woensdag 13 december op symbolische wijze het KVO-certificaat aan de voorzitter van de ondernemersvereniging uit. De uitreiking vindt om 14.00 uur plaats in de Irene Promenade.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is zeer succesvol in Enschede. Al 240 ondernemers sloten zich aan. Het keurmerk moet van Enschede veilige winkelstad nummer één maken. Ondertussen werden in het afgelopen halfjaar ruim 130 gele kaarten en 9 rode kaarten uitgereikt. Eind november pleegde de eerste `rode kaarthouder' een overtreding door een KVO-gecertificeerde winkel te betreden. Hij werd aangehouden en ontving een boete van 150 euro.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Ondernemers komen in aanmerking voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wanneer ze aantoonbare maatregelen hebben getroffen om de veiligheid in het winkelcentrum te verbeteren. De kracht van het KVO is een gezamenlijke aanpak van de veiligheid in en rond de winkel. Hierdoor voelen ondernemers en hun personeel zich veiliger. Schade en kosten, veroorzaakt door onveiligheid, worden tot het minimum beperkt. Verder kunnen ondernemers met deelname aan het keurmerk rekenen op voordelen als korting op de verzekeringspremie en een gegarandeerde overheidsinspanning van de gemeente en politie.

12 december 2006