Verstegen trots op 25 miljoenste strooibus Kipkruiden
Van de vorst pr
Bekendste kruidenmelange van Nederland viert jubileum
ROTTERDAM, 20061212 --
Bij Verstegen Spices & Sauces in Rotterdam liep gisteren de 25 miljoenste strooibus
Kipkruiden van de band. Een historisch moment. Het gaat hier om een van de bekendste
kruidenmelanges van Nederland. De Nederlander eet graag een lekker stukje gekruide kip.
Nagenoeg iedereen kent dan ook de bekende smaak van Verstegen Kipkruiden; het is de meest
gegeten kruidenmix van het land.
Een mooie culinaire traditie
In de jaren vijftig ontwikkelde Verstegen Spices & Sauces als eerste een
Kipkruidenmix. Deze mix werd in emmers aangeleverd aan slagers en poeliers. Zij kruidden
hiermee hun kipproducten, maar verkochten de mix ook in zakjes aan hun klanten. Vanwege
het succes ging Verstegen later zelf zakjes en strooibussen kipkruiden verkopen aan de
consument. De receptuur van toen is nog steeds ongewijzigd. Het aantal
verpakkingsvarianten is enorm toegenomen. En in de loop der jaren zijn er ook veel andere
kruidenmelanges ontwikkeld en op de markt gebracht door Verstegen Spices & Sauces.
Familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces
Familiebedrijf Verstegen is specialist op het gebied van kruidenmixen, kruiden en
specerijen, marinades, sauzen en dressings. Al ruim 100 jaar reist Verstegen de hele
wereld over om de beste kruiden en specerijen te selecteren. En vervolgens exporteert ze
de producten naar meer dan 50 landen over de hele wereld.
Verstegen richt zich op de professionele markt, industrie en foodservice, maar is
ondertussen bezig met een zeer succesvolle opmars in het retailkanaal. Het assortiment
van Verstegen is het afgelopen jaar enorm uitgebreid. Evenals de distributie: de
producten van Verstegen zijn in nagenoeg alle supermarkten van Nederland verkrijgbaar.
Meer informatie vindt u op www.verstegen.nl
Recept met kipkruiden
Gewokte kip met tomaat, mozzarella én Kruidenmix voor Kip
Hoofdgerecht voor 2 personen
- 6 - 8 zongedroogde tomaten
- 2 kipfilets
- 1 bol mozzarella
- Kruidenmix voor Kip met zout
- 1 cup Verstegen Bearnaisesaus
Spoel de tomaten af met heet water, dep ze droog en snijd ze in stukjes. Snijd de
kipfilets in repen. Roerbak de kip in een wok rondom lichtbruin. Bak de tomaten mee tot
de kip gaar is (6 - 7 minuten). Wok de laatste minuut blokjes mozzarella mee zodat de
kaas net begint te smelten. Breng op smaak met de Kruidenmix voor Kip met zout en serveer
met warme Bearnaisesaus.
Roerbakken: Van oorsprong Chinese bereidingswijze waarbij kleine stukjes gesneden voedsel
tijdens het bakken voortdurend worden omgeschept om het garingsproces regelmatig en snel
te laten verlopen.
Foto downloaden (10mb): zie