Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 december 2006

Bromfietser gewond naar ziekenhuis

Enschede

Op maandag 11 december om 16.40 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Hogelandsingel/Heutinkstraat in Enschede. Een 22-jarige Enschedese automobilist reed de Hogelandsingel op en zag een voor hem van rechts komende bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 46-jarige bromfietser uit Enschede gewond raakte. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-164931)

Automobilist aangehouden voor het rijden tijdens ontzegging

Enschede

De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.05 uur op de Paulus Potterstraat in Enschede een 43-jarige automobilist uit Enschede aan. De man bestuurde een auto tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Nader onderzoek wees uit dat de auto niet verzekerd was en de APK verlopen was. De verdachte werd na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog 21 dagen celstraf te goed had en werd hij voor dit feit opgesloten. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op voor het rijden tijdens een ontzegging. (06-165047)

Mogelijke dader van insluiping aangehouden

Enschede

Een 85-jarige inwoonster van Enschede meldde op zondagavond 26 november bij de politie dat haar portemonnee met daarin een behoorlijke som geld uit haar woning aan het Gerard Terborghplein was weggenomen. Nadat zij hiervan aangifte had gedaan stelde de politie een onderzoek in. Op maandag 11 december om 11.15 uur hield de politie in verband met bovengenoemde insluiping een 28-jarige vrouw uit Enschede aan. De verdachte is voor verhoor opgesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort. (06-157961)

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

Oldenzaal

Bij een eenzijdig ongeval op de rotonde aan de Provinciale Rondweg ter hoogte van de Essenlaan raakte een 51-jarige vrouw uit De Lutte gewond. De automobiliste verloor door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig. De auto begon te slingeren en kwam tegen een verkeersbord die op de middengeleider stond tot stilstand. De brandweer moest ter plaatse komen om de vrouw uit haar benarde positie de bevrijden. Zij werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-164894)

Politie neemt rijbewijs hardrijder in beslag

Hengelo

Politieagenten zagen op maandag 11 december omstreeks 11.55 uur hoe een automobilist met zeer hoge snelheid over de A1reed. Zij volgden de automobilist vanaf de afslag 30 (Borne/Expo) in de richting Duitse grens. Zij wilden de automobilist aan de kant zetten, doch deze reed met onverminderde vaart door tot Oldenzaal. Daar nam de automobilist de afslag en moest stoppen voor het rode verkeerslicht, waarop de agenten hem konden aanspreken op zijn gedrag. De agenten bekeurden de automobilist, een 29-jarige Enschedeër, wegens een snelheidsoverschrijding van 51 km/u. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen. (06-164683)

Veel schade bij aanrijding

Weerselo

Op maandag 11 december vond om 17.00 uur een aanrijding plaats in Weerselo op de kruising Bischopstraat/Bornsestraat/Abdijweg. Daarbij raakte niemand gewond, wel werden drie auto's en een lichtmast beschadigd. Toedracht: een 25-jarige man uit Coevorden reed met zijn auto over de Bornsestraat. Hij wilde op genoemde kruising links af slaan, de Bisschopstraat op. Hij zag daarbij een links van hem over de Bisschopstraat naderende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Oldenzaal, over het hoofd. Er volgde een aanrijding, waarbij de 35-jarige met zijn auto doorschoot en een lichtmast ramde.

De auto van de 25-jarige Coevordenaar tolde als gevolg van de klap om zijn as en kwam daardoor in aanrijding met de auto van een 50-jarige manuit Saasveld. Deze stond met zijn auto stil op de Bornsestraat, voor genoemde kruising. Alle auto's werden afgesleept. Vanwege de omvang van de schade werd van de auto van de 25-jarige werd het kentekenbewijs deel 1 ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (06-164952)

Man opzettelijk aangereden, politie zoekt getuigen

Goor

Op maandag 11 december deed een 22-jarige man uit Markelo aangifte van mishandeling en poging doodslag. Hij was in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 december omstreeks 02.15 uur samen met zijn vriendin per fiets onderweg naar huis. Hij fietste over de Grotestraat in Goor, ter hoogte van de vishandel, toen hen een auto tegemoet kwam rijden met daarin twee personen. De bestuurder van die auto sprak de 22-jarige aan over zijn fietsverlichting, waardoor de 22-jarige in eerste instantie dacht met iemand van de politie van doen te hebben. Hij antwoordde daarom ook correct en fietste vervolgens verder.

Ineens begon de automobilist te schreeuwen en reed achteruit. Hij reed zo ver achteruit dat hij de 22-jarige van zijn fiets reed. De 22-jarige viel op straat en bezeerde zich daarbij behoorlijk. De auto reed daarna met hoge snelheid weg in de richting van de Rabobank. Van de auto is bekend dat het gaat om een donkerkleurige Volkswagen Golf type 4. De bestuurder is een ongeveer 25-jarige man met donker kort haar. De man sprak Nederlands.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de politie in Goor via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-164773)

Fietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Bij een aanrijding op dinsdagochtend 12 december omstreeks 07.35 uur raakte een fietsster gewond. Een 31-jarige man uit Zutphen reed met zijn auto vanaf de Wierdensestraat de kruising met de Westerstraat op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links naderende fietsster, een 53-jarige Almelose. De 53-jarige vrouw kwam hierdoor te vallen. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-165079)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --