Gemeente Capelle a/d IJssel

Ondertekening overeenkomsten hulp bij het huishouden

Ondertekening van het Wmo-contract

Foto: Peter Molkenboer

Afgelopen woensdag 6 december vond in het gemeentehuis de ondertekening plaats van de overeenkomsten tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en de dertien zorgleveranciers, die de gemeente geselecteerd heeft om per 1 januari 2007 de hulp bij het huishouden in Capelle aan den IJssel te verzorgen. De overeenkomsten zijn gesloten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Burgemeester Joke van Doorne ondertekende namens de gemeente.

Capelle bewaart rust in thuiszorg
De selectie van de zorgleveranciers vond de afgelopen maanden plaats door middel van een Europese aanbesteding. Door de bijzondere wijze van aanbesteden heeft onze gemeente de rust weten te bewaren in de wereld van de thuiszorg. Iedereen die voldoende kwaliteit levert en binnen de door de gemeente voorgeschreven maximumprijs kan werken, mag hulp bij het huishouden aanbieden. Hierdoor kan bijna iedereen, die nu gebruikmaakt van huishoudelijke verzorging, ook volgend jaar een beroep doen op de vertrouwde hulp. Bij de aanbesteding is niet alleen gelet op kwaliteit, maar ook op de kosten. De aanbesteding heeft een voordeel opgeleverd van 300.000,-.

Overzicht zorgleveranciers

De dertien zorgleveranciers, die per 1 januari 2007 voor de gemeente hulp bij huishouden mogen leveren, zijn:

* H+B Thuiszorg

* Thuiszorg INIS

* Stichting Gereformeerde Zorgcentra Zuid-Holland
* Thuiszorg De Zellingen

* Agathos Thuiszorg

* De Stromen Opmaat Groep

* RST Zorgverleners

* Evean Thuiszorg

* Vierstroom

* Thuiszorg Rotterdam

* Laurens

* Gouwe Zorg

* Hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel

Nieuws over de Wmo in Capelle

De Wmo vervangt per 1 januari 2007 de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en een deel van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, namelijk de huishoudelijke verzorging. De Wmo moet er voor zorgen dat alle mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

De komende weken kunt u regelmatig op de gemeentepagina nieuws lezen over de invoering van de Wmo in Capelle aan den IJssel. Ook verschijnen er gemeentelijke brochures over de Wmo.

Capellenaren, die momenteel gebruikmaken van voorzieningen die per 1 januari aanstaande onder de Wmo vallen (huishoudelijke verzorging en voorzieningen gehandicapten), ontvangen deze week een brief van de gemeente.

Cliënten huishoudelijke verzorging AWBZ

Alle Capellenaren, die op dit moment gebruikmaken van huishoudelijke verzorging, krijgen deze week een brief van de gemeente. De brief geeft uitleg over de veranderingen op het gebied van huishoudelijke verzorging door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Cliënten voorzieningen gehandicapten (Wvg)

Ook de Capellenaren, die op dit moment gebruikmaken van voorzieningen voor gehandicapten, krijgen deze week een brief van de gemeente. De brief geeft uitleg over de veranderingen op het gebied van voorzieningen voor gehandicapten door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).