Gemeente Lingewaard


Gouden speld voor Huissense muzikanten

Jan Lestrade en Cor Neijenhuis uit Huissen hebben afgelopen zaterdag de Speld van Verdienste van gemeente Lingewaard gekregen tijdens het jubileumconcert van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Zij ontvingen deze speld in de vorm van een witgouden vlinder uit handen van wethouder Joke van Roosmalen. Beiden zetten zich al meer dan veertig jaar met toewijding in voor de ontwikkeling van de muziek in Huissen, Lingewaard en omgeving.

Jan Lestrade is sinds 1962 lid van muziekvereniging Semper Crescendo, waar hij ook de functie van penningmeester vervulde. Cor Neijenhuis werd veertig jaar geleden lid van muziekvereniging Semper Crescendo, waar hij ook secretaris werd. In 1986 fuseerden een aantal muziekverenigingen tot de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Lestrade en Neijenhuis voerden namens muziekvereniging Semper Crescendo de fusiebesprekingen.

Bij de nieuwe vereniging werd Jan Lestrade eer penningmeester, tot mei 2005. Cor Neijenhuis werd wederom secretaris. Deze functie vervulde hij tot mei 2006. Voor beiden was het een aanzienlijke klus, omdat de Stedelijke Muziekvereniging Huissen zeker in de beginjaren een grote groei doormaakte.

In 1986 werd ook de Stichting Bevordering Muziekvereniging Huissen opgericht. Jan Lestrade is sinds het begin bestuurslid en Cor Neijenhuis secretaris van de stichting, die de muziekbeoefening in Huissen wil stimuleren. Alle Huissense muziekverenigingen kunnen een beroep doen op de stichting voor ondersteuning en advisering. De stichting beheert ook het muziekgebouw Het Stedium.

Jan Lestrade en Neijenhuis waren ook lid van de Stripkes, een blaaskapel die in de jaren zeventig hard aan de weg timmerde. De Stripkes organiseerden jaarlijkse concoursen, een grote klus waarvoor beiden zich graag inzetten. Sinds de opheffing van de Stripkes in 1986 is Jan Lestrade spelend lid van de blaaskapel De Bevelander Muzikanten uit Huissen. Neijenhuis werd lid van de Stromenlandkapel in Wijchen.

Bericht geplaatst op 11 december 2006