Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Fietser gewond na botsing met hoogwerker

Publicatiedatum: 12-12-2006 14:16:49

Arnhem - Een 66-jarige fietser uit Rheden is maandagochtend met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Jansbuitensingel in Arnhem in botsing was gekomen met een hoogwerker. De hoogwerker was in verband met werkzaamheden aan een pand op de rijbaan geplaatst en met pionnen afgezet. Echter over het fietspad bleken geen pionnen te staan. Een 45-jarige man uit het Duitse Kranenburg, die op de hoogwerker aan het werk was, liet op een gegeven moment de hefarm van de machine zakken. De hefarm kwam daarbij over het fietspad te hangen. De Rhedenaar, die op dat moment kwam aan fietsen, zag de hefarm kennelijk over het hoofd en botste er tegenaan. De man liep daarbij letsel op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Inbreker op heterdaad aangehouden

Publicatiedatum: 12-12-2006 14:15:19

Arnhem - Agenten van de Arnhemse politie hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Slaakweg in Presikhaaf een 43-jarige man uit Beekbergen op heterdaad aangehouden in verband met een inbraak. De man werd omstreeks kwart voor vier rijdend op een fiets aangetroffen met een grote zak met spullen op het stuur. Kort daarvoor was bij de politie melding gedaan van een inbraak in een winkel aan het Gildemeestersplein. Volgens getuigen zou een man in het donker gekleed een ruit hebben ingeslagen. Bij het zien van de agenten probeerde de Beekbergenaar te vluchten. De man sloeg echter met zijn fiets over de kop maar wist er evenwel nog te voet vandoor te gaan. In een tuin van een woning aan de Slaakweg slaagden de agenten erin de man alsnog in de kraag te vatten. In de zak werden diverse eetwaren aangetroffen die vanuit de winkel aan het Gildemeestersplein werden vermist. De Beekbergenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ravage en gewonde na afgevallen lading

Publicatiedatum: 12-12-2006 14:14:24

Doesburg - Afgevallen lading heeft maandagochtend op de IJsselbrug op Provincialeweg N317 bij Doesburg voor een ravage gezorgd. Bovendien raakte een 46-jarige bromfietser uit Rheden gewond. Hij moest met een vermoedelijke hersenschudding naar het ziekenhuis worden gebracht. Vier autos hadden schade opgelopen.

Omstreeks half acht verloor een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Friese Jubbega een geveldakplaat van acht bij drie meter en ongeveer 200 kilo zwaar. De lading kwam terecht op de verkeerde weghelft en voor een deel ook op het daarnaast gelegen fietspad. Daar reed op dat moment de 46-jarige Rhedenaar die door de brokstukken ten val kwam. Vier andere autos liepen eveneens schade op door vallende brokstukken. De automobilisten waren echter allen met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was een spanband, waarmee de gevelplaat vast zat, vermoedelijk door harde wind gebroken waarna de lading op de weg kon vallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Geluidsoverlast brengt hennepkwekerij aan het licht
Publicatiedatum: 12-12-2006 14:13:27

Arnhem - Een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in de Arnhemse wijk t Broek heeft de politie op het spoor gezet van een hennepkwekerij. De bewoner, een 34-jarige Arnhemmer, werd daarbij aangehouden. Even voor half elf gingen agenten poolshoogte nemen bij de woning van de Arnhemmer na klachten over lawaai zoals schreeuwen, harde muziek en met voorwerpen op de muur slaan. Ook zou de bewoner een ruit van zijn woning hebben vernield. Bij binnenkomst roken de agenten een sterke wietlucht waarna op de eerste verdieping de kwekerij werd aangetroffen. In de kwekerij telden agenten ongeveer 80 planten, die met de gebruikelijke kwekerijapparatuur in beslag werden genomen. De 34-jarige Arnhemmer is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 12-12-2006 14:12:33

Arnhem - Vier verdachten zijn maandag door de Arnhemse politie aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. Op de Honigkamp in winkelcentrum Presikhaaf werd rond kwart voor twee een 48-jarige Arnhemmer door beveiligingspersoneel betrapt. De man zou onder meer schoonmaakartikelen hebben gepakt en zonder af te rekenen naar buiten zijn gelopen. De Arnhemmer bekende de diefstal en verklaarde uit geldgebrek te hebben gehandeld. Een 57-jarige Arnhemmer werd even later door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan het Velperplein in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Volgens het beveiligingspersoneel had de man een computerkabel gestolen. De man door de beveiligers ook herkend van een eerdere winkeldiefstal maar kon toen niet gepakt worden. Op de Hanzestraat in Presikhaaf hield de politie omstreeks vijf uur een 14-jarige jongen uit Arnhem aan die ervan verdacht werd een automaat te hebben opengebroken. De knaap zou daar muntjes uitgehaald hebben van een speeltoestel. Rond kwart over zes werd in de Kronenburgpassage een 17-jarig meisje uit Zetten aangehouden. Het meisje zou bij een kledingzaak een pyjama ter waarde van ruim 12 euro hebben gestolen. De diefstal werd echter ontdekt door beveiligers waarna de Zettense aan de politie werd overgedragen. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser bekeurd voor het rijden onder invloed

Publicatiedatum: 12-12-2006 14:11:42

Rozendaal - Tegen een 53-jarige fietser uit Westervoort is maandagavond proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed in Rozendaal. Politieagenten werden met de beschonken Westervoorter geconfronteerd na een melding dat er op de Rosendaalselaan een fietser tegen een geparkeerde auto zou zijn gebotst. De Westervoorter werd daar rond half twaalf op straat aangetroffen en bleek enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen. Uit sporen bleek dat de man kennelijk inderdaad tegen een geparkeerde auto was gereden. Omdat de agenten alcohol hadden geroken bij de Westervoorter moest de man mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd vastgesteld dat hij met een promillage van ruim anderhalf keer het wettelijke maximum had gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen bekeuringen bij snelheidscontroles-op-verzoek
Publicatiedatum: 12-12-2006 14:10:55

Arnhem/Velp - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn maandag tientallen bekeuringen uitgedeeld bij snelheidscontroles in Arnhem en Velp. De controles werden gehouden op speciaal verzoek van buurtbewoners, die eerder geklaagd hadden over de verkeersveiligheid. In Arnhem werd in de avonduren tussen zeven en kwart over negen gecontroleerd op de Groningensingel. Van de 341 passanten reden er 25 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 69 km/u (terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden). In Velp werd in namiddag gecontroleerd op de Beekhuizenseweg. Van ruim 700 passanten werd de snelheid gemeten. Van dat aantal reden er 49 te hard. Hoogst gemeten snelheid op deze weg was 71 km/u. Ook op de Beekhuizenseweg is 50 km/u de limiet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---