Politie Gelderland-Midden

Invalide aangereden op oversteekplaats

Publicatiedatum: 12-12-2006 14:19:45

Arnhem - Op de Wichard van Pontlaan in Arnhem is maandagmiddag een 52-jarige invalide Arnhemmer gewond geraakt nadat hij op een oversteekplaats werd aangereden door een auto. De man wilde rond half drie in zijn invalidenwagen de weg oversteken en reed daarvoor de voetgangersoversteekplaats op. Een naderende auto, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Berg en Dal, merkte de overstekende Arnhemmer te laat op waarna een botsing volgde. De Arnhemmer liep door de aanrijding hoofdletsel op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Zijn invalidenwagen raakte zwaar beschadigd, evenals de auto van de vrouw uit Berg en Dal. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tasjesdieven slaan drie keer toe in Arnhem en Velp
Publicatiedatum: 12-12-2006 14:18:40

Arnhem/Velp- In Arnhem en Velp hebben maandagavond tot drie keer toe tasjesdieven toegeslagen. Bij de incidenten raakte verder niemand gewond. Zondagavond vonden er in Arnhem ook al twee straatroven plaats.

Een 72-jarige Velpse raakte rond half zeven op de Korte Wal in haar woonplaats haar hanstas kwijt. De vrouw parkeerde haar auto op een parkeerplaats toen plotseling een onbekende man het portier aan de passagierszijde opende en er vandoor ging met haar tas. Volgens de Velpse zou het gaan om een man van tussen de 20 en 30 jaar met een fors postuur en een bivakmuts op. Hij ging er in een auto vandoor.

Bromfietsen
Bij de straatroven in Arnhem werden steeds brom- of snorfietsen gebruikt. Op de Drieslag werd omstreeks zeven uur een 49-jarige Arnhemse van haar tas beroofd door een jongen op een bromfiets. Van deze dader is alleen bekend dat hij een bruine jas droeg. Een uur later werd op het Willemsplein een 28-jarige vrouw uit Nijmegen het slachtoffer van tasjesdieven op een bromfiets. Vlakbij het Gele Rijdersplein zagen ze kans de handtas van de vrouw los te rukken en er vandoor te gaan. Volgens een getuige zou het gaan om een zilverkleurige snorfiets of bromfiets. De bestuurder zou een kale man zijn van ongeveer 25 jaar met een fors postuur. Hij werd vergezeld door een ander op een zwarte snor- of bromfiets. Van deze bestuurder is slechts bekend dat hij in het zwart gekleed was.

Getuigen
De politie is nog op zoek naar getuigen van de drie straatroven. Mogelijk zijn er voorbijgangers die er iets van gezien hebben en die meer informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de daders. De politie si bereikbaar via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---