Ingezonden persbericht


Persbericht - 12 december 2006

AZ-voorzitter Dirk Scheringa: Ik wil minister worden

Ondernemer en DSB-topman Scheringa wil ministerie van Deregulering leiden. Hij is bereid zijn bedrijf, de DSB Groep, te verkopen.

AMSTERDAM, 12 december 2006 - 'Als Balkenende me voor zijn nieuwe kabinet zou vragen, dan zou ik dat ernstig overwegen. Hoe het dan met mijn bank moet? Ach, ik heb hier fantastische mensen werken,' zegt CDA-lid Scheringa, oprichter en topman van de DSB Bank, tevens voorzitter van voetbalclub AZ, deze week in het kerstnummer van Elsevier.

Scheringa wil minister worden omdat deregulering volgens hem broodnodig is. Hij wil dan ook een nieuw ministerie van Deregulering leiden. 'Dan moet ik wel een heel gerichte taak krijgen, met bepaalde bevoegdheden om dingen echt te kunnen regelen. De Tweede Kamer mag me daarop afrekenen,' zegt Scheringa.

Bij een goed bod wil Scheringa zijn DSB Groep best verkopen. 'Als ik morgen een offer you can't refuse krijg, dan ga ik toch nadenken.' Hij schat de waarde van zijn bank op 1,5 à 2 miljard euro. 'Er komt natuurlijk een moment dat ik mijn bedrijf verkoop. Wanneer, dat weet ik niet. Nog een jaar of tien? Ik ben nu 56, ik heb ook niet het eeuwige leven en ik moet gezond blijven. En het gaat om het momentum. Dat de markten goed zijn, dat de prijzen goed zijn.' Geïnteresseerde kopers zijn er volgens Scheringa genoeg.

Noot voor journalisten:
De volledige tekst van het artikel is op te vragen bij het redactiesecretariaat van Elsevier: 020 - 515 99 44.