Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk UB/S/06/100927 Doorkiesnummer Datum 12 december 2006

Onderwerp Position paper CWI-UWV

Hierbij zenden wij u het position paper dat CWI en UWV hebben opgesteld. In dit document zetten CWI en UWV uiteen hoe zij, samen met de gemeenten, de krachten willen bundelen bij het zoveel mogelijk mensen naar werk begeleiden. CWI en UWV spreken uit de klant (nog meer) centraal te willen stellen en hun energie en expertise te richten op directe ondersteuning van werkzoekenden en het hanteren van één dienstverleningsconcept voor werkgevers.

Arbeidsmarktvraagstukken dienen regionaal en integraal te worden aangepakt, aldus CWI en UWV. Wij onderschrijven dit uitgangspunt en vertrouwen erop dat het position paper een goede aanzet zal geven voor de dialoog met de gemeenten, zodat er concrete afspraken kunnen worden gemaakt op regionaal niveau. Gezamenlijk kunnen de ketenpartners beter inspelen op de talenten van de cliënt en de vraag van de werkgever.

De Minister van Sociale Zaken De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus) (H.A.L. van Hoof)

Bijlage(n): Positionpaper, aanbiedingsbrief CWI en UWV

Bijlage(n): Positionpaper, aanbiedingsbrief CWI en UWV