Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/12)

TILBURG, 12 december 2006

Twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

HILVARENBEEK / GOIRLE: Vanmorgen heeft omstreeks 07.50 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden op de Goirlesedijk. Een 47-jarige man uit Diessen is met zijn bestelauto in een slip geraakt en tegen een boom gebotst. De bestuurder en de passagier, een 30-jarige Tilburger, raakten gewond. De slachtoffers werden met een ambulance overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis. De bestuurder had een hoofdwond en gekneusde ribben, de passagier had eveneens een ribfractuur Brandweerlieden van de korpsen Goirle en Hilvarenbeek kwamen ter plaatse. Zij hebben het wegdek schoongemaakt en de boom afgevoerd.

De bestuurder reed met zijn bestelauto over de Goirlesedijk. Hij kwam vanuit de richting van Hilvarenbeek en reed in de richting van Goirle. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak in een slip en botste uiteindelijk met zijn auto tegen een boom. Het wegdek was tijdens het ongeval nat. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer uur. Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

Winkeldieven krijgen 130 euro boete

TILBURG: Een 48-jarige Tilburger is gistermiddag in een supermarkt aan het Wagnerplein, betrapt op winkeldiefstal. De dief had diverse levensmiddelen, waaronder een fles wijn en vleeswaren met een waarde van 26 euro in de binnenzak van zijn jas gestopt. Bij de kassa had hij alleen twee potjes groente en een doos Brinta afgerekend. Zijn diefstal was echter middels het cameratoezicht waargenomen. Hij werd daarop nadat hij de kassa gepasseerd was opgehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte gaf de diefstal toe. Hij had het bewust gedaan omdat hij niet genoeg geld bij zich had. Hij heeft een geldboete van 130 euro gekregen.

TILBURG: Gistermiddag is in een warenhuis aan de Heuvelstraat, een 58-jarige vrouw betrapt op winkeldiefstal. De dievegge had in de paskamer naar eigen zeggen een nieuw T-shirt omgeruild met een shirt dat zij enkele weken geleden al had gekocht. Dit shirt was haar te groot. Zij had echter geen bonnetje meer. In de paskamer had ze de prijskaartjes verwisseld en het nieuwe shirt in haar tas gestopt. Het andere shirt wilde ze achterlaten in de winkel. Een
beveiligingsbeambte rook echter onraad en hield haar tegen. Ook zij kreeg via de parketsecretaris een geldboete van 130 euro opgelegd.

Drugsgebruikster betrokken bij aanrijding

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag op de Ringbaan West, na een aanrijding, een 49-jarige Tilburgse aangehouden. De politie vermoedt dat zij onder invloed van harddrugs verkeerde toen zij met haar auto achterop het voertuig van een 48-jarige plaatsgenoot reed. De bestuurster maakte op de politie een verwarde en onrustige indruk. De vrouw gaf toe dat zij regelmatig cocaïne en methadon gebruikte. Ze is daarop aangehouden. Er is bloed van haar afgenomen. Haar rijbewijs bleek ingevorderd te zijn. De auto waarin ze reed, was niet verzekerd.

Man aangehouden voor erfvredebreuk

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.45 uur een 48-jarige Tilburger aangehouden ter zake erfvredebreuk. De verdachte was eerder gisteravond de woning van zijn 41-jarige vriendin binnengegaan. Toen zij thuis kwam ontstond ruzie omdat zij het er niet mee eens was dat hij zonder dat zij daar toestemming voor had gegeven, tijdens haar afwezigheid, haar woning had betreden. Toen zij dreigde de politie te bellen, verliet hij de woning. Later was hij teruggekomen en had zich zonder toestemming van zijn vriendin, de rechtmatige eigenaar, opgehouden in haar tuin. Volgens de meldster had hij de slotvast afgesloten poort open getrapt en tegen de achterdeur geschopt danwel geslagen. De politie heeft de man nabij de woning aangehouden. Hij verklaarde zelf dat hij over de poort geklommen was. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Aanhouding na vechtpartij

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.05 uur aan het politie bureau aan de Ringbaan Zuid een 19-jarige Tilburger aangehouden die eerder gisteravond, rond 22.00 uur, in de wijk Groenewoud, een 27-jarige Tilburger mishandeld had. Het slachtoffer had als buurjongen, de ex-vriendin van de verdachte geholpen met het ophalen van persoonlijke spullen. Kennelijk was de verdachte kwaad op hem, mogelijk omdat hij ten onrechte dacht dat de 27-jarige Tilburger de nieuwe vriend is van zijn ex. Het slachtoffer zag dat de verdachte tegen de spiegel van zijn auto trapte en ging naar buiten om verhaal te halen. Daar kreeg hij direct een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte had een andere weergave en beschuldigde juist de tegenpartij van het beginnen van de vechtpartij door hem te slaan. Hij wees daarbij op een bult en een schaafwond bij zijn linkeroog. Volgens hem waren er over en weer klappen uitgedeeld. De politie maakt een dossier op van deze zaak.

Verlichtingscontrole levert bijna 100 bekeuringen op

TILBURG: Vanmorgen zijn bij een staande controle op de locaties Spoorlaan, Noordhoekring en Bredaseweg door agenten van het team binnenstad 84 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers die geen verlichting voerden. Op de Jan Heijnstraat werden 5 prenten uitgeschreven. Dit zelfde aantal werd ook behaald op de Gasthuisring. De Tilburgse politie is deze week weer begonnen met extra verlichtingscontroles. Mede door de slechte mate van zichtbaarheid tijdens de herfst en wintermaanden zijn er jaarlijks onder jeugdige weggebruikers doden en gewonden in het verkeer te betreuren .Om het aantal slachtoffers te verminderen worden daarom deze controles uitgevoerd. Een bekeuring kost voor fietsers 20 euro. Een bedrag waarvoor je een aardige verlichtingsset bij de rijwielhandel kunt kopen.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gistermiddag omstreeks 16.00 uur in de wijk Stokhasselt een 31-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 22-jarige vriendin en van het stelen van haar computer. Het slachtoffer verklaart dat zij de afgelopen twee maanden al vier keer door haar vriend geslagen is.

Maandagmiddag kreeg het stel in de flatwoning ruzie, volgens de aangeefster omdat haar vriend achterdochtig is. De woning is van de aangeefster. De verdachte sloeg haar met gebalde vuist op haar rechteroog. Het slachtoffer sloot zich op in de slaapkamer en belde de politie. Haar vriend duwde echter deze kamer open en sloeg haar met gebalde vuist op haar mond. Hierna vluchtte zij naar de woonkamer. Daar pakte hij de computer en toebehoren en rende naar buiten. De verdachte werd door de politie op de galerij aangehouden. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat zijn vriendin hem ook had geslagen. Ook had ze een barkruk in zijn richting gegooid. Hij had de computer meegenomen omdat hij deze zelf had gekocht. Het apparaat had hij even op de galerij gezet maar was bij zijn terug komst kapot gegooid, hij vermoedt dat zijn vriendin dat gedaan heeft. De verdachte is vanmiddag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Willem van Hooijdonk