Aedes

Aedes en Regieraad tekenen Vernieuwingsakkoord Bouw

12 december 2006

Aedes neemt deel aan het Vernieuwingsoffensief Bouw. De samenwerking tussen Aedes en de Regieraad Bouw is bezegeld door de ondertekening van een Vernieuwingsakkoord. Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen en Jan Hovers, voorzitter van de Regieraad hebben op 8 december 2006 het akkoord ondertekend. Met het akkoord beogen beide partijen de vernieuwing van de bouw in Nederland krachtig te bevorderen.

Door deelname aan het offensief wil Aedes het belang van innovatie in de bouw nadrukkelijk onder de aandacht brengen. 'Aedes wil graag een bijdrage leveren aan de cultuuromslag in de bouw', aldus Aedes-voorzitter Van Leeuwen. 'Als diepte-investeerders hebben woningcorporaties belang bij kwalitatief hoogwaardige bouwproducten. Andere manieren van werken kunnen daaraan bijdragen. Dan doel ik vooral op meer gerichtheid op eindgebruikers, meer innovatie en meer transparantie.'

Met een jaarlijkse investering van zes à zeven miljard euro in nieuwbouw, onderhoud en verbetering en een gezamenlijk beheer van 2,4 miljoen woningen zijn woningcorporaties de grootste opdrachtgever in de woningbouw.