Getronics PinkRoccade

Getronics PinkRoccade tekent intentieverklaring met Essent Kabelcom voor âDigitale Nota Dienstverleningâ

Amsterdam, 12 december 2006 Persbericht
Billington, de nieuwe Joint Venture van ING Bank en Getronics PinkRoccade heeft met Essent Kabelcom een intentieverklaring getekend voor de levering van âDigitale Nota Dienstverleningâ aan de klanten van Essent Kabelcom. Billington is opgericht voor de levering van Billing Service Provider diensten. Doel hiervan is dat de digitale notaâs die Essent Kabelcom vanaf het eerste kwartaal van 2007 aan haar klanten zendt, door die klanten via de eigen internetbankieromgeving kunnen worden geraadpleegd en betaald. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Standaard Digitale Nota. Essent Kabelcom richt zich hiermee op klanten die momenteel een acceptgiro ontvangen.

Klanten kunnen hun digitale notaâs via de eigen internetbankieromgeving raadplegen én met één muisklik betalen. Tevens kan via enkele muisklikken de bijbehorende factuur in een beveiligde omgeving worden ingezien. De betaalde digitale notaâs en de bijbehorende facturen worden direct digitaal gearchiveerd zodat ze, conform de eisen van wet- en regelgeving, langdurig opvraagbaar blijven.

Essent Kabelcom kiest voor Billington vanwege de combinatie van essentiële expertise in bancaire diensten, documentprocessen, ICT-diensten en informatiebeveiliging waarover Billington beschikt. Job van Luyken, algemeen directeur van Billington: âVoor de invoering van digitale nota-dienstverlening hebben bedrijven een betrouwbare partner nodig met aantoonbare ervaring. Het gaat immers om uiterst gevoelige informatie en intensief betalingsverkeerâ.

Billington richt zich op de integratie van factuur- en betaalstromen: Zij ondersteunt en adviseert bedrijven bij de verwerking, verzending en presentatie van betaal- en factuurinformatie naar particulieren en bedrijven. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de Standaard Digitale Nota.

Getronics PinkRoccade is marktleider in ICT-dienstverlening en een van de grootste spelers in print, mail en fulfillment van transactiedocumenten zoals acceptgiroâs. Bestaande en nieuwe klanten die de acceptgiroproductie aan Getronics PinkRoccade uitbesteden, kunnen nu ook elektronische facturatie afnemen. Binnen de samenwerking is Getronics PinkRoccade verantwoordelijk voor het beveiligde ICT-platform.

De ING Bank is marktleider op het gebied van verwerking van betalingen in de zakelijke markt. Binnen de samenwerking zorgt de ING bank voor het ontwikkelen van financiële diensten die vanuit de Joint Venture worden aangeboden. Zij optimaliseert hiermee haar dienstverlening en positie op het gebied van (internationaal) Betalingsverkeer en Cash Management.