Waterschap Roer & Overmaas


12-12-2006

Persinformatie: Waterschap Roer en Overmaas ISO-gecertificeerd

Waterschap Roer en Overmaas mag zich vanaf 12 december ISO-gecertificeerd noemen. De bedrijfsprocessen van het waterschap voldoen daarmee aan de internationaal erkende ISO 9001:2000 norm. Met het behalen van het certificaat wil het waterschap laten zien dat het goed met het belastinggeld van de burgers omgaat. In Nederland zijn nog maar enkele andere waterschappen ISO-gecertificeerd.

Secretaris-directeur Frank Wesdijk: Een van de belangrijkste eisen van ISO is dat een organisatie voortdurend moet werken aan het verhogen van de kwaliteit en de klanttevredenheid. Met het behalen van het ISO-certificaat wil het waterschap vooral laten zien dat we onze klanten (de belastingbetalers) serieus nemen. Dat betekent niet alleen dat we de belastingtarieven zo laag mogelijk houden (voor 2007 tussen de 1% en 2,5 %), maar ook dat we ernaar streven om al onze klanten tevreden te stellen en tevreden te houden! Denk daarbij bijvoorbeeld aan de wijze en snelheid waarmee een vergunningaanvraag wordt afgehandeld, de manier waarop er met maaiwerkzaamheden wordt omgegaan of de kwaliteit en de snelheid waarmee we adviezen geven over de waterhuishouding bij bouwplannen.

Het ISO-traject zelf is eind 2005 opgestart, maar het waterschap was al vanaf 2004 bezig met een project om het werk van alle medewerkers verder te verbeteren.