Gemeente Geldrop-Mierlo


15 VRIJWILLIGERSPENNINGEN UITGEREIKT

Op donderdag 7 december vond de jaarlijkse huldigingsbijeenkomst voor vrijwilligers in Geldrop-Mierlo plaats. In totaal ontvingen 15 inwoners van onze gemeente een vrijwilligerspenning en de daarbij behorende oorkonde, omdat zij zich tenminste 25 jaar actief hebben ingezet als vrijwilliger. Onderstaand vindt u namen van de gedecoreerden, inclusief een omschrijving op grond waarvan ze de vrijwilligerspenning ontvangen.

Mevrouw M.A.B. van Dooren-Ronde - Stichting Hobbyclub Braakhuizen-Noord
Mevrouw Marianne van Dooren is sinds 1 september 1981 actief als begeleidster voor de Stichting Hobbyclub Braakhuizen-Noord. Dit houdt in dat zij wekelijks leiding geeft aan een groep kinderen tussen de 6 en 14 jaar in het creatief bezig zijn. Zij neemt deel aan de acht jaarlijkse leidersvergaderingen en diverse workshops. Ieder jaar is zij één van de begeleidsters tijdens het weekendkamp, St. Nicolaasavonden, Kennismakingsweken, Open Dagen en ze is actief bij deelname van de vereniging aan braderieën/kindermarkten. Bovendien neemt zij al jaren een deel van de ledenadministratie voor haar rekening.
Van 1986 tot en met 1990 was mevrouw Van Dooren lid van de zogenaamde activiteitencommissie. Deze commissie was verantwoordelijk voor de organisatie van alle nevenactiviteiten van de Hobbyclub Braakhuizen Noord. Zij heeft daar een belangrijke motiverende en uitvoerende rol in gespeeld. Mevrouw van Dooren is de eerste en jarenlang ook de enige vrouwelijke begeleider van de vereniging geweest. Zij heeft zich op geheel eigen wijze staande weten te houden en zich een plaats binnen de organisatie verworven.

De heer J. van der Plas - KAJ De heer Jan van der Plas is al 25 jaar actief lid van het KAJ. Even zoveel jaren is hij organisator van het kienen bij de KAJ. Ook is hij sinds die tijd lid van de werkgroep. Deze werkgroep organiseert diverse activiteiten binnen het KAJ en is verantwoordelijk voor het onderhoud aan het gebouw. De heer Van der Plas is mede-oprichter geweest van de carnavalsvereniging de Meijerijse Zotten. De heer Van der Plas is altijd zeer actief geweest, wegens gezondheidsproblemen heeft hij een stapje terug moeten doen. Hoe dan ook is hij nog steeds actief bij de kienactiviteiten.

Mevrouw H.L.M.M. van Gemert-Willems - Gehandicaptenvereniging Geldrop en omstreken
Mevrouw Van Gemert-Willems is al ruim 35 jaar aanwezig tijdens de soosavonden van de Gehandicaptenvereniging Geldrop en omstreken. Deze avonden worden gehouden in de Twern. Zij is actief bij huishoudelijke bezigheden; ze helpt in de pauze en na afloop met de afwas en opruimen van de zaal. Ze zorgt ervoor dat na de soosavond alles weer netjes wordt achtergelaten. Onlangs heeft zij haar kantoor met kopieerapparaat gratis beschikbaar gesteld aan de vereniging. Mevrouw van Gemert is altijd bereid werk over te nemen van andere vrijwilligers.

Mevrouw A.M.P.M. Sanders-Verbeek - Gehandicaptenvereniging Geldrop en omstreken
Al meer dan 30 jaar is mevrouw Sanders actief voor de Gehandicaptenvereniging Geldrop en omstreken. Tijdens de wekelijkse kien- en kaartavonden, de zogenaamde soosavonden genoemd. staat zij altijd klaar. Ze bereid en serveert hapjes in de pauze. Na afloop doet ze de afwas en ruimt de zaal op. Daarnaast helpt ze mensen met een rolstoel van en naar hun plekje. Zij is een onmisbare kracht voor de vereniging.

De heer B. van Gemert - Gehandicaptenvereniging Geldrop en Omstreken Ruim 35 jaar is de heer Van Gemert vice-voorzitter van de Gehandicaptenvereniging Geldrop en omstreken. Mensen die slecht ter been zijn haalt hij op voor de wekelijkse soosavonden en brengt ze na afloop weer thuis. De heer van Gemert maakt mede de boekjes voor de vereniging en zorgt voor verspreiding.

Mevrouw D. Bekkers - Zonnebloem Vanaf 1981 is mevrouw Bekkers bij de Zonnebloem te Mierlo. Zij is gastvrouw en bezoekt nieuwe gasten. Zij is een vast contactpersoon voor haar gasten. Zij assisteerde tijdens kerstbijeenkomsten. Ook ondersteunde zij bij het collecteren. Bovendien is zij een grote hulp geweest tijdens de ziekendag, zangmiddagen en tijdens uitjes voor de gasten. Sinds kort heeft zij helaas haar activiteiten moeten opgeven vanwege gezondsheidsproblemen.

Mevrouw J.H.W.M. van de Kerkhof - Zonnebloem Vanaf 1981 is mevrouw vd Kerkhof vrijwilligster bij de Zonnebloem. Zij bezoekt nieuwe gasten
aan huis en ondersteunt bij alle activiteiten. Sinds jaren verkoopt zij de zomerzegels van de Zonnebloem in het dorp. Vanaf 1991 is zij penningmeester van de stichting. Daarnaast is mevrouw vd Kerkhof 25 jaar lid van het vrouwengilde. Verder poetst zij als sinds 15 jaar het koper in de Luciakerk in Mierlo. Ze is lid van de KBO en tijdens de verbouwing van de Vliegert heeft zij hand- en spandiensten verricht. Nu valt ze daar nog zo nu en dan in.

Mevrouw W.H.P. van den Broek - Missiegroep Zesgehuchten en Dameskoor/Gemengd koor
Zesgehuchten
Mevrouw Van den Broek is sinds 1957 actief bij het Dameskoor en Gemengd koor Zesgehuchten. Jaarlijks organiseert zij mede het driekoningenzingen door basisschoolkinderen. Zij verzorgt hierbij de kleding en helpt kinderen met aankleden en schminken. Nadat de kinderen hebben gezongen zorgt zij voor frites en dergelijke. Ze vraagt collectebussen aan en verdeelt ze. Daarnaast helpt zij bij de jaarlijkse kerstmarkt voor de Missiegroep Zesgehuchten en het Regenboogfestival. Voor de Missiegroep verkoopt ze kaarten en kaarsen. Mevrouw Van den Broek assisteert bij kerkactiviteiten zoals presentaties van de missiegroep en collecten. Bovendien maakt mevrouw Van den Broek deel uit van de poetsgroep van de parochie, zij zorgt ervoor dat het koper wordt gepoetst.

Mevrouw P.A.J. Brouwers - Missiegroep Zesgehuchten en Dameskoor/Gemengd koor
Mevrouw Brouwers was sinds 1975 actief lid bij de Paulusconferentie. In 1982 is zij overgegaan naar de Missiegroep Zesgehuchten. Hier organiseert zij het jaarlijkse driekoningen zingen in januari voor en door basisschoolleerlingen, zij zorgt ook voor begeleiding. Traditiegetrouw wordt de bakkerij gereserveerd en kinderen worden daar opgevangen, verkleed en geschminkt. Mevrouw Brouwers heeft het initiatief genomen voor de vervaardiging en verkoop van wenskaarten. Daarnaast is zij zo'n 10 jaar behulpzaam geweest bij de kledinginzameling voor Mensen in Nood. Zij is binnenkort 25 jaar lid van het dameskoor en later het gemengd koor. Zij zingt tijdens trouw- en rouwdiensten. Van 2000 tot 2005 heeft zij wekelijks geholpen met het poetsen van de kerk. Bovendien is mevrouw Brouwers een aantal jaren penningmeester geweest voor de Missiegroep Zesgehuchten.

Mevrouw E.H.P.Voetman - Missiegroep Zesgehuchten en Dameskoor/Gemengd koor
Mevrouw Voetman is actief geweest in de Paulusconferentie en de Missiegroep, in totaal 31 jaar. Ook is zij actief geweest bij het organiseren van het Driekoningenzingen door basisschoolleerlingen. Zij heeft de kinderen geholpen en begeleid. Daarnaast is mevrouw Voetman sinds 1975 lid van het dameskoor/gemengd koor Zesgehuchten, waar zij voor zo'n 5 jaar het voorzitterschap op zich heeft genomen. Ze helpt bij kerkactivititeiten en is ook actief tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Zo zorgt zij mede voor opslag van alle missiematerialen. Daarnaast zingt zij tijdens trouw- en rouwdiensten in de parochie.

Mevrouw C.M. van der Eerden-Veldhuizen - Gehandicaptenvereniging Geldrop en
omstreken
Mevrouw Van der Eerden heeft zich bijna 30 jaar als vrijwilligster ingezet bij de gehandicaptenvereniging. Samen met haar man was ze elke week aanwezig bij de soosavonden om als een verpleegster de hulpbehoevenden te helpen. Verder zorgde zij ervoor dat na afloop van de kaart- of kienavonden de zaal netjes werd opgeruimd en schoongemaakt.

De heer T.J.D. van der Eerden - Gehandicaptenvereniging Geldrop en omstreken
De heer Van der Eerden heeft zich, net als zijn vrouw, al bijna 30 jaar als vrijwilliger ingezet bij de gehandicaptenvereniging. Samen met haar was hij elke week aanwezig bij de soosavonden. Hij zorgde ervoor dat voor deze kien- en kaartavonden de tafels en stoelen op zijn plaats stonden. Verder haalde hij de mensen op en na afloop van de soosavond bracht hij ze ook weer netjes thuis. Daarnaast heeft hij als een bekwame notulist in het bestuur gewerkt. De heer Van der Eerden is op alle terreinen inzetbaar.

De heer J. van Hoof - Gemengde Zangvereniging St. Lucia De heer Van Hoof is al vanaf 1976, dus 30 jaar, de archivaris van de gemengde Zangvereniging St. Lucia. Hij verzamelt alles wat met de vereniging te maken heeft. Op zeer accurate wijze plakt hij de verzamelde gegevens van de vereniging in albums die altijd in te zien zijn. Buiten de zangvereniging is hij als vrijwilliger actief bij Rond de Toren. Iedere week haalt hij op de fiets bij winkels en bedrijven de te plaatsen advertenties voor dit parochieblad op. Verder is de heer Van Hoof ook lid van het I.V.N. waar hij probeert de jeugd van Mierlo de liefde voor de natuur bij te brengen. Naast deze activiteiten collecteert hij ieder jaar voor de Hartstichting.

Mevrouw T. Gijsbers - Zorgcentrum Josephinehof Mevrouw Gijsbers is al sinds 1980 vrijwilligster in het zorgcentrum Josephinehof. Zij biedt haar hulp aan bij diverse zaalactiviteiten in het zorgcentrum. Daarnaast is ze altijd bereid hand- en spandiensten te verlenen waar nodig is. Verder bezoekt zij zieke of eenzame mensen binnen de Josephinehof. Ze is altijd heel belangstellend en sterk betrokken bij anderen terwijl zij het zelf, door haar eigen ziekte, ook niet altijd makkelijk heeft.

De heer A.J. van den Dobbelsteen - Eerste Geldropse Pluimvee- en konijnenvereniging
(EGPKV)
De heer Van den Dobbelsteen is sinds 1975 lid en vanaf 1981 tot heden voorzitter van de vereniging EGPKV. Als voorzitter is de heer Van den Dobbelsteen verantwoordelijk voor de jaarlijks te houden clubtentoonstelling en deelname van EGPKV aan de "Meise mert"in Geldrop.
Verder heeft de vereniging, onder zijn verantwoording in 1984 en 1994 geslaagde provinciale tentoonstellingen in Geldrop gehouden. Verder is hij in zijn VUT-periode jeugdtrainer geweest bij voetbalvereniging "Mifano" te Mierlo. In verband met lichamelijke klachten is hij hiermee gestopt in 2005.

De vrijwilligers bij elkaar.