Gemeente Geldrop-Mierlo


HERMES ZET DE BUS OP HET GOEDE SPOOR

Hermes heeft vanaf 10 december een nieuwe dienstregeling van de bussen in Eindhoven, Helmond en omgeving. De vertrektijden van vrijwel alle lijnen zijn gewijzigd, om aan te sluiten op de nieuwe dienstregeling van de spoorwegen. Ook is het NS station in Eindhoven voor enkele lijnen geen eindhalte meer. Verder zijn er enkele routes gewijzigd.

Met de nieuwe dienstregeling krijgen reizigers een betere aansluiting op de treinen, maar ook op andere buslijnen. Hiermee komt Hermes tegemoet aan de wensen van haar reizigers.

MINDER VAAK OVERSTAPPEN
Reiziger hoeven voortaan minder vaak over te stappen op busstation Neckerspoel in Eindhoven. Voor een aantal lijnen is het station een `gewone' halte. Na een korte stop rijden ze verder naar de aangegeven eindhalte, u kunt gewoon blijven zitten.

BETERE BEREIKBAARHEID
Een aantal routes wordt langer en de bus rijdt vaker. Hierdoor verbetert de bereikbaarheid in Eindhoven en Helmond. Dit geldt in Eindhoven met name voor bedrijventerrein Kapelbeemd, Tongelre en 't Hofke, Ekkersrijt en Lievendaal. In Helmond rijdt elk half uur een bus tussen het station en het Elkerliekziekenhuis.

REGIO EINDHOVEN EN HELMOND De nieuwe dienstregeling van Hermes geldt alleen voor de Hermesbussen in de regio Eindhoven en Helmond. Voor heel Brabant gaat de nieuwe dienstregeling pas op 1 januari 2007 in. Tot die datum rijdt lijn 121 (Uden - Gemert - Eindhoven) nog volgens de oude dienstregeling en lijn 25 (Veghel - Gemert - Helmond) met uitzondering van het weekend volgens de oude tijden.

MEER INFORMATIE
Meer informatie is te vinden in het busboekje. Dit boekje kunt u voor EUR 2,50 kopen bij de chauffeur in de bus, via de klantenservice van Hermes en bij de Hermeswinkel op het NS station in Eindhoven. Op www.hermes.nl kunt u de nieuwe dienstregeling ook bekijken.

De Hermes Klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur via telefoonnummer (0900) 821 22 08 (EUR0,10 p/m).