Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Dinsdag 12 december 2006:

Veiling topstukken uit Otazu-collectie

Op 12 december aanstaande van 19.00 tot 20.00 uur wordt in de Bijenkorf in Rotterdam een aantal unieke topstukken uit de limited edition collectie van gerenommeerd sieradenontwerper Rodrigo Otazu geveild. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan het HIV/AIDS trainingsprogramma "Mother and Child First', van het Medical Knowledge Institute (MKI).

Het MKI is een internationale non-profitorganisatie, gevestigd in Nederland, die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is. 'Mother and Child First', dat momenteel met succes in een negental Zuid-Afrikaanse provincies draait, wordt ondersteund door het Rode Kruis.

Presentatrice Barbara Barend werd onlangs aangesteld als Goodwill Ambassador. "De impact van dit relatief eenvoudige project kan enorm groot zijn. Alles draait om het geven van de juiste educatie aan de lokale, eerste lijn zorgverleners in ontwikkelingslanden om AIDS en HIV-besmetting bij vrouwen en baby's te voorkomen. Essentieel is het doordringen van die kennis tot alle lagen van een gemeenschap."

De topstukken, rijkbezette kettingen in de prijsklasse van 600,- tot 975,- euro, zijn eerder gedragen door verschillende beroemdheden. Ook deze avond zullen de Otazu-sieraden worden getoond door BN'ers. De veiling vindt plaats in het Breuer café in de Bijenkorf in Rotterdam. Veilinghuis Sotheby's en notaris mr. Frans Carel Kroes zullen de veiling kosteloos en belangeloos overzien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Influx PR-/Pers- (Advies)Bureau, t. +31 (0)55 366 30 34, info@influx-pr.com, www.Influx-PR.com