Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen presenteert digitaal bodemloket

Alle digitaal beschikbare informatie bij de gemeente over bodemonderzoek en bodemkwaliteit is nu online beschikbaar op http://bodem.heerlen.nl. De gemeente Heerlen houdt op 12 en 13 december een demonstratietour voor alle belangstellenden om de werking van het loket te demonstreren. Iedereen is welkom tijdens de demonstraties.

De demonstratietour door de gemeente Heerlen gaat langs de volgende plaatsen: 12 december 16.30 - 18.30 uur, Buurtcentrum de Laurier, Laurierstraat 76 12 december 9.00 - 19.00 uur, Buurtcentrum 't Heitje, Anjelierstraat 48a 13 december 14.00 - 16.00 uur, Open Leercentrum Citaverde, Heldevierlaan 12 13 december 16.30 - 18.30 uur, Stichting Buurtbeheer Molenberg, Jacob van Maerlantstraat 35 13 december 19.00 - 21.00 uur, Digitaal trapveldje Brede school Zeswegen, Mijnzetellaan 2-4

Tijdens de demonstratietour tonen medewerkers van de gemeente Heerlen hoe het loket werkt. Het bijzondere van het loket is dat van ieder perceel in de gemeente op een kaart zichtbaar is of er informatie bekend is. Wanneer er informatie is over een locatie dan kan deze direct digitaal worden getoond. De medewerkers geven uitleg over de bediening van het loket en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. Er is ook ruimte om zelf achter het loket plaats te nemen en informatie op te zoeken. De gemeente Heerlen zal daarbij inventariseren of gebruikers nog mogelijkheden zien om het loket nog gebruikersvriendelijker te maken.

De gemeente wil met het bodemloket bereiken dat een grote hoeveelheid informatie over bodem voor een breed publiek op internet toegankelijk is. De gemeente Heerlen verwacht dat betere toegankelijkheid van bodeminformatie kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid van de inwoners van Heerlen bij hun leefmilieu. Bewoners zullen hierdoor misschien verontreiniging van de bodem eerder bij de gemeente melden. Deze doelstelling sluit aan bij het Urban II programma en uit dit Europese fonds is dan ook een belangrijke financiële bijdrage geleverd voor dit project.

HEERLEN, 1 december 2006
Concernstaf Communicatie
Maureen Bisscheroux
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --