GTI NV

version

Mechanical & Civiel onderhoudscontract Shell gaat naar combinatie GTI en Imtech Mechanical Services

Rotterdam, 12 december 2006

Na een uitvoerige tenderprocedure heeft Shell besloten het onderhoudscontract voor de Shell-locatie in Pernis onder te brengen bij de combinatie GTI West Industrie en Imtech Mechanical Services (voorheen A. Hak). Op het Shell-terrein in Pernis zal de combinatie onder aanvoering van GTI de komende 5 jaar het onderhoud verzorgen van de mechanische- en civiele installaties. Het contract daartoe is op maandag 11 december door partijen ondertekend.

Zowel GTI als A. Hak werken al een langere periode voor Shell op de locatie Pernis. Vanaf 2002 heeft GTI een deel van dit onderhoud onder haar hoede. Een ander deel wordt uitgevoerd door verschillende andere bedrijven, waaronder A. Hak (nu Imtech Mechanical Services).

Shell kiest er nu voor om deze werkzaamheden en verantwoordelijkheden neer te leggen bij een kleiner aantal partijen. GTI en A. Hak namen daarom initiatief om te onderzoeken of de onderhoudswerkzaam-heden in gezamenlijkheid uitgevoerd konden worden onder één management. Beide partijen beschikken over een hoge plant-bekendheid van de Shell-locatie Pernis en door de combinatie kan er in de dienst-verlening capaciteit optimaal en zeer flexibel worden ingezet. Voor Shell betekent het één aanspreekpunt voor alle mechanische en civiele onderhoudsvraagstukken op de locatie Pernis. Het joint venture management zal door GTI worden gevoerd.

Het nieuwe onderhoudscontract beslaat 400.000 uur op jaarbasis voor de combinatie en daarmee is een bedrag van EUR 100 mln (EUR 20 mln op jaarbasis) gemoeid. Hiervoor zetten GTI en Imtech gezamenlijk een team in van 180 specialisten in die vanuit hun basis op het Shell-terrein zullen opereren. Met het contract versterkt GTI haar positie in industrieel onderhoud.

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 10,3 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.