Gemeente Haelen



De heer J.F.J. Zuidgeest waarnemend burgemeester Leudal
De heer J.F.J. Zuidgeest is door Gouverneur Léon Frissen met ingang van 1 januari 2007 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Leudal. De heer Zuidgeest is voormalig wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Heerlen en voormalig lid van Provinciale Staten. De heer Zuidgeest heeft onlangs het burgemeestersambt in de gemeente Onderbanken waargenomen.

De Gouverneur acht het noodzakelijk om in de door de herindeling nieuw gevormde gemeente Leudal ook over te gaan tot de aanstelling van een waarnemend burgemeester aangezien er per 1 januari 2007 géén burgemeester en ook géén wethouders voorhanden zijn.

De Gouverneur heeft vorige week over de waarneming van het burgemeestersambt in de nieuwe gemeente Leudal overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de nieuw gekozen gemeenteraad van Leudal. De benoeming geldt voor de periode tot aan de ingangsdatum van de benoeming van de burgemeester van de gemeente Leudal.

De heer Zuidgeest was van 1986 tot 2002 wethouder van de gemeente Heerlen. Vanaf 1998 was hij tevens loco-burgemeester. De heer Zuidgeest is 62 jaar en lid van de PvdA.