Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T ­ 12 december 2006
Wijnprofessionals én IENS-proevers kiezen beste Amsterdamse huiswijnen!

AMSTERDAM ­Dit jaar kiest voor de eerste keer de consument samen met het professionele panel de beste Amsterdamse huiswijnen.
Voor de 4de Amsterdamse Huiswijncompetitie zijn maar liefst tweehonderd wijnen ingezonden in de categorieën eetcafé, restaurant en toprestaurants.

Wie zijn de winnaars?
Categorie: Eetcafé
Restaurant Kleur Wijn Importeur Letting wit La Colombelle d'André Daguin 2005 Pasteuning Simpel rosé Montemar Rosado 2005 Les Généreux `t Weesperplein rood Osaado 2005 Hocras

Categorie: Restaurant
Restaurant Kleur Wijn Importeur De Witte Uyl wit Domaine François Chidaine 2005 Wijnhandel Koninginneweg Gespot rosé Chateau Tour de Mirambeau - rosé 2005 Kwast Burger's patio rood Firriato - Branciforti Rosso 2004 Douwe Walinga Palladio rood Firriato - Branciforti Rosso 2004 Douwe Walinga District V rood Firriato - Branciforti Rosso 2004 Douwe Walinga

Categorie: Toprestaurant
Restaurant Kleur Wijn Importeur Het Tuynhuys wit Abadal - Picapoll 2005 Okhuysen Ciel Bleu rosé Hoya de Cadenas Rosado 2004 Oud Reuchlin en Boelen The Dylan rood Escudo Rojo 2003 Fourcroy Lenselink

Wie heeft de winnaars gekozen?
De professionele jury, onder leiding van Harold Hamersma (Parool), bestaat uit: Ellen Dekkers (Vinoloog van de Wijnacademie), Hilary Akers (gastronomie- en wijndeskundige), Ronald de Groot (Perswijn), Erwin Walthaus (sommelier restaurant Le Garage) en Cuno van 't Hoff (Wijnsuggestie.nl). De consumentenjury, onder leiding van Ilja Gort, bestaat uit tien proevers, geworven via de websites van IENS.nl en Wijnsuggestie.nl.

Wanneer zijn de IENS Huiswijn Awards uitgereikt?
Onder het motto "Wijnfeest in Hotel de Goudfazant" heeft Harold Hamersma namens IENS op 11 december om 18.00 uur de winnaars bekend gemaakt.

De 4de Amsterdamse Huiswijncompetitie wordt georganiseerd door IENS Independent Index in samenwerking met Cuno van 't Hoff (www.wijnsuggestie.nl).

`Iedereen kan proeven wat lekker is. Alles wat je nodig hebt, is even wat meer aandacht.' Harold Hamersma
`Het is ontzettend belangrijk om de consumenten er bij te betrekken. Zij zijn juist degenen die het lekker moeten vinden.'
Cuno van 't Hoff

Noot voor de redactie en