Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 12 december 2006

Het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 12 december 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Besluiten in kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het college heeft, in afwijking van het gemeentelijk aanbestedingsbeleid, besloten de indicatiestelling voor huishoudelijke verzorging (onderdeel Wmo) voor 2007 onder te brengen bij het Centrum Indicatiestelling (CIZ). Vanaf 2008 wordt de indicatiestelling wel aanbesteed conform het aanbestedingsbeleid. Gezien de implementatiedatum van 1 januari 2007 is een openbare aanbesteding nu niet reëel.

Ook heeft het college, in afwijking van het gemeentelijk aanbestedingsbeleid, besloten de aansluitovereenkomst Nieuwe budgethouders Wmo met ingang van 1 januari 2007, voor een periode van vier jaar, aan te gaan met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB ondersteunt cliënten met een persoonsgebonden budget. De overeenkomst is opgesteld om landelijk te contracteren.

Het college heeft besloten de overeenkomst Opdracht uitvoering persoonsgebonden budget huishoudelijke verzorging overgangscliënten (onderdeel Wmo) voor het jaar 2007 aan te gaan met Achmea Zorgkantoor N.V. In het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens, wordt een bewerkercontract aangegaan.

Verder besloot het college de Regeling Wmo-adviesraad vast te stellen en de leden van deze raad te benoemen.

Beleidsregels bebouwing lintkavels s-Gravenweg

Het college stemde in met de conceptnota Beleidsregels bebouwing lintkavels s-Gravenweg. Aanleiding tot het ontstaan van de nota is de toename van het aantal verzoeken om te mogen bouwen langs de s-Gravenweg. De beleidsregels bieden de mogelijkheid bestaande woonkavels op een andere wijze in te richten en hebben niet tot doel de huidige hoeveelheid in het gebied te vergroten. Om duidelijkheid te bieden en ongewenste ontwikkelingen te voorkomen, is een stedenbouwkundig kader voor het toetsen van deze verzoeken onmisbaar. Er wordt een inspraakprocedure gestart.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Bijdrage aardbeving Pakistan

Het college nam kennis van de verantwoordingsrapportage van de Stichting Capelle helpt Pakistan. Op 7 november 2005 besloot de gemeenteraad 65.000,- beschikbaar te stellen voor het door de aardbeving getroffen gebied. Er werd vervolgens een stichting opgericht om met het geld een bijdrage te leveren aan het herstel van de infrastructuur, acties te initiëren voor een centraal hospitaal in Garhi Habibullah en de aanleg van helikopterlandingsbaan en wegen. Door ontwikkelingen is de oorspronkelijk bedoelde directe hulp gewijzigd in hulp voor de langere termijn. De stichting wil graag drie Women and Children Community Centres oprichten. Deze centra zullen zich richten op het verbeteren van de toegang voor vrouwen tot kwaliteitsonderwijs via alfabetisering, gezondheidsonderwijs en vakscholing en op het verbeteren van de rechten van het kind en het welzijn van kinderen. Het college gaat over tot uitbetaling van een voorschot van 50.000,-.

Stuurgroep en preventieteam Communities that Care/Veilig Opgroeien

Het college heeft besloten een stuurgroep in te stellen voor het programma Communities that Care/Veilig Opgroeien. Dit programma wil schooluitval, criminaliteit en alcohol- en drugsgebruik door jongeren terugdringen. Vanuit het budget Integraal Veiligheidsbeleid kunnen de kosten die instellingen maken worden gecompenseerd.

Aanpassing verkoopprijzen openbaar groen

Het college besloot de verkoopprijzen voor openbaar groen vast te stellen op 175,- per m2 en 165,- per m2 voor de Merelwijk. Voor de Merelwijk geldt een ander tarief, omdat destijds bij de aankoop van de gronden een afkoopsom is betaald voor eeuwigdurend onderhoud. Vanaf 1 januari 2008 worden de tarieven marktconform vastgesteld.

Overeenkomst exploitatie stadsklokken

Het college heeft besloten de overeenkomst met C&W Beheer BV over de exploitatie van stadsklokken te verlengen tot 31 december 2009. Op basis van het in 2001 vastgestelde reclamebeleid worden enkele punten in het contract aangepast.

Vrijstelling Winkeltijdenwet s-Gravenland

Het college verleent vrijstelling van artikel 3 van de Winkeltijdenwet voor zondag 24 december van 12.00 tot 18.00 uur voor Plus supermarkt in s-Gravenland.

Ligplaatsen in t Zandrak voor Stichting De Capelse Padvinders

Het college heeft ingestemd met de voorgestelde overeenkomst met de Stichting De Capelse Padvinders Robert Baden-Powell Zeeverkennersgroep betreffende het verstrekken van een geldlening van 30.000,- onder specifieke voorwaarden. Naast de geldlening wordt een eenmalige bijdrage in de investering verstrekt van 27.500,-.

Toetsing tarieven 2007 begraafplaats Schollevaar

De tarieven voor 2007 van de Stichting Begraafplaats, Crematorium en Uitvaartcentrum Schollevaar, worden goedgekeurd door het college.

Monumentenvergunning Dorpskerk

Het college heeft besloten vergunning te verlenen aan de Capelse Hervormde Gemeente voor het vergroten van de aanbouw van de Dorpskerk aan de Kerklaan. Voorwaarde is dat het begin van de werkzaamheden, eventuele verschillen tussen tekeningen en werkelijkheid en eventuele uitvoeringsproblemen tijdig worden gemeld aan de unit Handhaving en Vergunningen.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer

Het college heeft kennisgenomen van het verslag van de bijeenkomst van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer op 16 november 2006. Het college besloot overeenkomstig de adviezen van deze commissie.

Intrekken Regeling kinderopvang Capelle aan den IJssel 2005

Het college heeft besloten in principe de Regeling kinderopvang 2005 in te trekken met ingang van 1 januari 2007. Het principebesluit wordt voorgelegd aan de commissie voor het Georganiseerd Overleg, waarna een definitief besluit wordt genomen. Dit besluit heeft te maken met het wetsvoorstel om de wettelijke kinderopvangregeling te veranderen.

Uitvoeringsplan Sportstimulering 2007

Het college heeft het Uitvoeringsplan Sportstimulering 2007 vastgesteld. Dit plan geeft inzicht in de activiteiten voor 2007 van de Breedtesportimpuls, de BOS-impuls en het project beweegmanagement.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]