Computershare en Citigroup komen met wereldwijde ............

Computershare

Computershare en Citigroup komen met wereldwijde betalingsoplossing

NEW YORK, December 12 /PRNewswire/ --


- Beleggers kunnen valutasoort kiezen voor het ontvangen van betalingen

Computershare (ASX: CPU), één van 's werelds meest toonaangevende aanbieders van financiële diensten en technologie voor de mondiale beveiligingsindustrie, is samengegaan met Global Transaction Services - een onderdeel van Citigroup Corporate and Investment Banking - in het leveren van internationale betalingsdiensten aan zijn klanten uit het bedrijfsleven en hun aandeelhouders. Citigroup gaat samenwerken met Computershare om de buitenlandse betalingen van dividenden, aandelenplannen en bedrijfsactiën te ondersteunen via zijn marktleidende WorldLink (R) Payment Services, die gebruikt worden door bedrijven, financiële instellingen en overheden voor de verwerking van internationale betalingen in meer dan 135 valutasoorten.

"Computershare legt zich toe op het ontwikkelen van innovatieve diensten die de behoeften van bedrijven wereldwijd ondersteunen en bevorderen. Door ons samenwerkingsverband met Citigroup richten wij ons op de fundamentele verandering van de marktpraktijk voor dividenden en andere betalingsmanieren" , zei Paul Conn, Hoofd Global Capital Markets bij Computershare. "Op dit moment ervaren veel beleggers ongemak, vertraging en extra kosten wanneer zij betalingen ontvangen in een andere valuta dan zij wensen".

Door de Worldlink(R) oplossing te optimaliseren, samen met het uitbreiden van zijn eigen technologie, is Computershare in staat om zijn klanten toegang te bieden tot gemakkelijke oplossingen voor internationale betalingen op terreinen zoals bedrijfsdividenden, bedrijfsactiën en aandelenplannen. Buitenlandse beleggers hebben nu een pakket rendabele opties tot hun beschikking om de betalingen in de valuta van keuze te ontvangen.

Bijvoorbeeld: een inwoner van het Verenigd Koninkrijk - die zijn dividendcheque in Britse ponden ontvangt - kan al gepensioneerd zijn en in Canada wonen. Het storten van een cheque in Britse ponden op een Canadese bankrekening is niet direct door de aandeelhouder te verzilveren, wat resulteert in hoge verwerkingskosten en een slechte omrekenkoers. De samenwerking tussen Computershare en Citigroup geeft de belegger de mogelijkheid om de betaling van zijn bank direct in Canadese dollars te ontvangen.

David Maya, Global Head of Business Development voor Cash Management bij Citigroup Corporate and Investment Banking, zei: "Computershare is een toonaangevend financieel dienstverlenend bedrijf met een enorme toekomst in het leveren van service aan de beveiligingsindustrie. Wij zijn dan ook zeer verheugd om met hen samen te werken en buitenlandse beleggers te helpen met het oplossen van hun slechte en dure problemen. Dit is een geweldig voorbeeld van het soort samenwerkingsverband dat wij met succes hebben nagestreefd om onze producten en capaciteiten in te bedden door sleutelspelers op de markt".

Voor informatie over WorldLink(R) Payment Services, kijk op: www.worldlink.com of voor meer informatie over Computershare's services, kijk op: www.computershare.com .

Over Computershare

Computershare (ASX: CPU) is een mondiale leider in aandelenregistratie, vermogensplanning voor werknemers, aanvragen voor volmachten en andere gespecialiseerde financiële en communicatiediensten. Veel van 's werelds grootste bedrijven maken gebruik van onze innovatieve oplossingen om hun relatie met beleggers, werknemers, klanten en leden ten volle te benutten.

Computershare heeft ongeveer 10.000 werknemers, verspreid over de hele wereld, en bedient 14.000 bedrijven en 90 miljoen rekeningen van aandeelhouders en werknemers in 17 landen op vijf continenten. Voor meer informatie, kijk op: www.computershare.com .

Citigroup

Citygroup (NYSE: C), het wereldwijde toonaangevende financiële dienstverlenende bedrijf heeft tegen de 200 miljoen klantenrekeningen en doet zaken in meer dan 100 landen, waarbij consumenten, bedrijven, overheden en instellingen voorzien worden van een brede reeks aan financiële producten en diensten, waaronder consumer banking en krediet, corporate en investment banking, handel in effecten en vermogensbeheer. Grote merknamen die onder het geregistreerde handelsmerk van Citigroup vallen zijn Citibank, CitiFinancial, Primerica, Smith Barney en Banamex. Meer informatie is te vinden op www.citigroup.com .

Citigroup Corporate and Investment Banking

Onze Corporate and Investment Banking groep doet het onmogelijke voor onze wereldwijde klantenkring. Geen financiële instelling legt zich meer toe op het begrijpen en het realiseren van de doelen die haar klanten nastreven onze diverse en getalenteerde werknemers in bijna 100 landen adviseren bedrijven, overheden en institutionele beleggers hoe zij hun strategische doeleinden het beste kunnen realiseren. Wij creëren oplossingen voor, en bieden de grootst mogelijke kapitaal- en markttoegang aan duizenden emittenten en beleggers en er is geen instelling die de steeds complexer wordende betaling en cash management oplossingen in de huidige mondiale economie beter uitvoert. De kernondernemingen die onder Citigroup Corporate and Investment Banking vallen zijn Global Capital Markets, Global Banking en Global Transaction Services.

Mediacontacten:

Computershare:
Juli Bark
EVP, Marketing Noord-Amerika

+1-312-588-4249
Juli.bark@computershare.com

Lucy Newcombe
Director, Marketing EMEA

+44-870-703-0041
Lucy.newcombe@computershare.com

Citigroup:
Nina Das

+1-212-816-9267
nina.das@citigroup.com

Website: www.computershare.com
www.citigroup.com
www.worldlink.com

Contact:

Voor Computershare: Juli Bark, EVP, Marketing Noord-Amerika, +1-312-588-4249, Juli.bark@computershare.com, of Lucy Newcombe, Director, Marketing EMEA,
+44-870-703-0041, Lucy.newcombe@computershare.com ; of voor Citigroup: Nina Das,
+1-212-816-9267, nina.das@citigroup.com