Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Molenwaard in stroomversnelling (persbericht 113 - 12 december 2006)

Burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer hebben principeafspraken gemaakt met een viertal projectontwikkelaars, verenigd in de Molenwaard CV, over de realisatie van de nieuwe woonwijk Molenwaard. Er ligt een gezamenlijk opgesteld Stedenbouwkundig Programma van Eisen, dat voorziet in een woonwijk met circa 760 woningen en een multifunctioneel centrum.

Gunstige ligging en groen-stedelijk woonmilieu

De woonwijk is gelegen in het gebied tussen de Woldweg, de Burgemeester Van Royenstraat, de Gorechtlaan en het spoor. De hoofdontsluitingen worden gerealiseerd vanaf de Woldweg en de Gorechtlaan. De woonwijk is uitermate gunstig gelegen ten opzichte van de stations Martenshoek en Kropswolde, de A7, de centrumvoorzieningen en de natuur- en recreatiegebieden. Daarom zal ook aan de bereikbaarheid voor fietsers en wandelaars bijzondere aandacht worden besteed.

Er zal sprake zijn van een groenstedelijk woonmilieu dat veel ruimte biedt aan groen en water.

De woningbouw zal zeer gevarieerd zijn. In alle prijssegmenten zullen woningen worden aangeboden. Daarnaast wordt gedacht aan huurwoningen die door Volksbelang worden ontwikkeld. Ten slotte zullen er minimaal
76 vrije kavels worden aangeboden.

Multifunctioneel centrum

De Molenwaard krijgt een eigen multifunctioneel centrum (MFC). In dit centrum zal naast een school, peuterspeelzaal en dergelijke, ruimte zijn voor commerciële wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf, apotheek, huisartsenpraktijk en fitnessvoorzieningen. Het college is verheugd dat de Molenwaard CV bereid is gevonden een substantiële financiële bijdrage te leveren aan het MFC.

Voortvarende aanpak

Het gemeentebestuur en de Molenwaard CV zijn, nu er overeenstemming is bereikt over een pakket van afspraken, voornemens de verdere planontwikkeling voortvarend op te pakken. Op dit moment wordt gewerkt aan het vastleggen van de afspraken in een zogenaamde exploitatieovereenkomst. Deze zal in februari aan de raad worden aangeboden. Wanneer de raad eind maart instemt met de plannen, kan snel daarna het bestemmingsplan in procedure worden gebracht. De planning is dat begin 2008 begonnen wordt met het bouwrijpmaken van het plangebied. Gelijkertijd zullen de eerste woningen op de markt worden gebracht.

Eind januari van het komende jaar zal er een inloopmarkt worden georganiseerd waar de bevolking (omwonenden en andere belangstellenden) kennis kan nemen van de plannen.