Politie Gelderland-Midden

Hinder en onveiligheid rond stationsgebied aangepakt
Publicatiedatum: 12-12-2006 15:31:38

Duiven - Met uitgebreide controles rond het stationsgebied in Duiven heeft de politie het afgelopen weekend de hinder en onveiligheid aangepakt. De controles leverden twee aanhoudingen op en ongeveer 30 bekeuringen. Bovendien werd bij een alcoholcontrole honderden blaastesten gehouden waarbij tegen twee bestuurders proces-verbaal werd opgemaakt. Eén van hen moest zelfs zijn rijbewijs inleveren. De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.

In de nacht van zaterdag op zondag trokken een zestal agenten in uniform en in burger eropuit om de controles uit te voeren. Zo werden schoolpleinen en bekende hangplekken door de agenten bezocht en waar nodig opgetreden tegen overlast. Tegen vier personen werd proces-verbaal opgemaakt wegens wildplassen. Nog eens acht personen gingen op de bon voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

Verkeer
Naast overlast werd ook aandacht besteed aan het verkeer. In samenwerking met het verkeershandhavingsteam werden blaastesten afgenomen op de Burgemeester van Dorth tot Medlerlaan en Visserlaan. Een 27-jarige Duivenaar viel daarbij door de mand toen hij op de Visserlaan met een promillage van ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur zat. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden 15 fietsers bekeurd omdat ze zonder licht reden.

Aangehouden
Tijdens de diverse controles werden ook twee verdachten aangehouden. Een persoon omdat hij nog gezocht werd voor een diefstal. De ander, een 20-jarige Duivenaar, werd op de Fuutstraat aangetroffen terwijl hij een stuk illegaal vuurwerk op zak had. Bij de man thuis werd nog een hele doos van hetzelfde vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De controle was een vervolg op een eerdere controle op 18 november. Toen werden er in totaal 58 bekeuringen uitgedeeld. In vergelijking met die controle viel op dat fietsers deze keer meer mét verlichting reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---